‘Zaslužio je titulu doktora i u komunikacijskom smislu’: Doktor Natko Beck proglašen najboljim komunikatorom 2020. godine

Autor: Lucija Špiljak , 20. travanj 2021. u 10:09
Doktor Natko Beck/PD

Putem društvenih mreža educira pratitelje o zdravlju, najmlađe voli useljavati humorom i trikovima, a ljeti s mora pruža besplatne preglede ultrazvukom.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) ususret 14. dodjeli nagrada Grand PRix, proglasila je doktora Natka Becka, vodećeg specijalista radiologije u Dječjoj bolnici „Srebrnjak“ najboljim komunikatorom 2020. godine.

Nagrada Komunikator godine dodjeljuje se 12. godinu zaredom osobama koje su se istaknule komunikacijskom izvrsnošću u javnom prostoru, iako im to nije struka. Među finalistima ovogodišnjeg izbora, osim doktora Becka, bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

“Uloga doktora Becka u našem komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora. Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora i u komunikacijskom smislu”, istaknuo je Igor Vukasović, predsjednik ovogodišnjeg žirija.

‘Pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju’

Doktor Beck kao vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici “Srebrnjak” ima nesvakidašnji pristup prema najmlađim pacijentima jer, kako se navodi, osim što smatra da djeca zaslužuju najveći angažman, voli ih uveseljavati humorom i trikovima. Doktor Beck radi i s odraslima, a poznat je i po tome da svako ljeto donira svoje vrijeme tijekom godišnjeg odmora i u Bolu na Braču pruža besplatne preglede ultrazvukom. Uz svoj specifičan pristup, objavljuje i video sadržaj na društvenim mrežama gdje upozorava na prevenciju razvijanja određenih bolesti, a njegove savjete sluša više od 17.000 pratitelja.

“Ova nagrada mi znači nevjerojatno puno, čak da je iz moje struke nagrada mi ne bi značila toliko. Zakoračio sam u nešto novo, nešto divlje, a u tom nečem novom i divljem sam dobio priznanje od komunikacijske struke i na tome im hvala. Ekstremno sam sretan i ponosan, a ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad i pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju jer je to jedino ispravno”, izjavio je doktor Natko Beck.

Vilim Ribić proglašen Antikomunikatorom godine

Ovogodišnji Šipak godine, nagrada za Antikomunikatora godine pripala je Vilimu Ribiću, glavnom tajniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja za doprinos lošoj komunikacijskoj praksi u hrvatskom javnom prostoru. Žiri je zaključio kako Ribić kao netko tko zastupa sve radnike, nikada ih ne bi trebao dijeliti na privatni i državni sektor.

“Upravo zbog takvih podjela i izjava kao što je ‘I radnici u privatnom sektoru dobit će božićnice’ stvorio je podjelu u društvu i svojom komunikacijom u javnosti doprinio stvaranju jaza između privatnog i javnog sektora”, zaključak je žirija.

Proglašenje pobjedničkih projekata 14. Grand PRixa i 1. međunarodnog Grand PRixa ove godine će se održati na daljinu, uz prijenos uživo na YouTube kanalu HUOJ-a, u četvrtak 22. travnja od 16:30 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close