Od perspektivnog golmana do predsjednika Uprave Zvečeva

Autor: Saša Paparella , 23. siječanj 2014. u 22:01
Marin Pucar/Petar Glebov/PIXSELL

Kao dugogodišnjem članu Uprave Podravke Pucaru niti afera Spice nije naškodila, a danas iz Zvečeva najavljuje prodor slatkog programa iz Požege na niz vanjskih tržišta.

Zvečevo je spremno isporučiti prvu pošiljku čokoladnih prutića proizvedenih kao robna marka za britanski Tesco, a bit će ponuđeni na policama tog trgovca u više zemalja srednje Europe. Požeški konditor će kroz ovaj posao u 2014. ostvariti najmanje dva milijuna eura prihoda, ispričao je ovih dana novinarki Poslovnog dnevnika Marin Pucar, novi predsjednik uprave Zvečeva.

"Strategija Zvečeva je jačanje tržišnih pozicija u regiji ex Yu tržišta gdje su brendovi Zvečeva poznati . Na ostalim tržištima preko proizvodnje retail marki proizvoda želimo uspostaviti partnerski odnos s velikim svjetskim trgovcima i iskoristiti priliku za plasman vlastitih brendova, iako je lansiranje vlastitih brendova na EU tržište jako zahtjevno i skupo", dometnuo je Pucar kad smo ga u četvrtak nazvali, pokušavajući doznati neke pojedinosti iz njegove karijere. Zadranin Pucar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a započeo pripravnički staž u Gavriloviću, gdje postaje voditelj regije Sjeverna Hrvatska. Od 2001. radi za koprivničke tvrtke- prvo je u Danici direktor prodaje, nakon par godina prelazi u Podravku na mjesto izvršnog direktora a 2008. ulazi u upravu te kompanije. U Podravci je dočekao i burne događaje kad je u listopadu 2010. buknula afera Spice.

 

2milijuna

eura prihoda imat će Zvečevo u 2014. poslujući s Tescom

Nakon što su im kolege iz uprave- Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, te dogogodišnji  predsjednik uprave Darko Marinac uhićeni, preostale članove Uprave, Marina Pucara i Miroslava Vitkovića NO Podravke ovlastio je da upravljaju kompanijom. S Podravkom je prošao i doba njenog oporavka, da bi potom prešao iz Podravine u susjednu Slavoniju- od 2012. je član, a od kraja 2013. i predsjednik uprave Zvečeva. Uz onaj očekivani dio karijere- a to je studij na Professional Diploma in Retailing Management na Leeds Metropolitan University, te Podravkina menadžerska akademija POMAK- Pucar ima i javnosti manje poznatu, sportsku dimenziju. Godinama je naime bio uspješan golman u rodnom Zadru, toliko dobar da su ga 1987. zvali na probu u Dinamo.  "Tadašnji boss NK Zadarkomerca Ante Jurjević nije me pustio, pa sam do kraja srednje škole ostao u Zadru", rekao nam je Pucar.

Na kraju je ipak otišao u Zagreb, ali zbog upisa na Ekonomski fakultet. Od 1992. do 1994., za vrijeme studija, branio je u tadašnjem prvoligašu Radniku iz Velike Gorice, a zatim igra za Karlovac, Samobor, PIK Vrbovec, Zagorec iz Krapine. Tek 1998. ostavio se nogometa i započeo poslovnu karijeru."Nogomet mi je omogućio da se školujem i ne žicam roditelje da mi šalju novac za školovanje. U tom sam se sportu susreo sa nizom poznatih klupskih predsjednika koji su imali dobar image u javnosti, no skoro svi su me izvarali, tako da sam u svoju poslovnu karijeru krenuo s tim neprocjenjivim, nogometnim iskustvom", kaže Pucar. Ipak, 2004. se dao nagovoriti da uđe u Upravu NK Slaven Belupa gdje je bio i dopredsjednik.

"I sada svaki ponedjeljak na zagrebačkom igralištu Klinček stanem na gol", priznao nam je Pucar. U biznis i sport, pokazao je talent i za show business i marketing, pa je tako u ljeto 2011. bio među inicijatorima dolaska starlete Nives Celzijus u Koprivnicu na otvaranje nove prvoligaške sezone. "Bivša Playboyeva zečica na stadion je privukla mnogo više znatiželjnika nego što bi ih inače bilo. Definitivno odličan marketinški potez za Slaven Belupo, jer događaj su popratili i ugledna španjolska Marca te NBC Sport News", javili su tada mediji. "Prvenstveni nam je cilj podići gledanost u Koprivnici na prosječno 2500 do 3000 navijača, ali i privući sponzore u klub. Primjerice, Carlsberg je sad puno zainteresiraniji za ulaganje nego što je bio dosad – izjavio je tada Marin Pucar, dodajući da je Nives Celzijus došla besplatno kako bi promovirala svoju knjigu.

Marin Pucar CV

1970. rođen u Zadru 
1994. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu
1999. pripravnik u Gavriloviću, voditelj proizvodnog programa 
2001. direktor prodaje u Danici 
2008. ulazi u Upravu Podravke
2012. prelazi u Upravu Zvečeva 
2013. predsjednik Uprave Zvečeva

Komentirajte prvi

New Report

Close