Ledić odlazi iz Kraša, prihodi u 2022. rasli 10 posto

Autor: Marija Brnić , 28. veljača 2023. u 22:00
Slavko Ledić odlazi iz osobnih razloga, a NO Kraša imenovat će nasljednika do kraja ožujka/G. Stanzl/PIXSELL

Na čelo Kraša došao je iz Konzuma 2020., najprije na godinu dana, a potom je imenovan na četiri godine, do svibnja 2025.

Slavko Ledić odlazi iz Kraša. Kako je objavljeno na ZSE, Nadzornom odboru podnio je ostavku na funkciju predsjednika Uprave zagrebačke konditorske kompanije.

”U Krašu sam proveo predivne tri godine i vrlo dobro znam koje su vrijednosti kompanije. Zato mi je bilo teško odlučiti otići, ali prevagu u odluci o ostavci na funkciju predsjednika Uprave donijeli su razlozi posve osobne prirode”, rekao je Ledić. Na čelo Kraša došao je iz Konzuma 2020., najprije na godinu dana, a potom je imenovan na četiri godine, do svibnja 2025.

Ostavka je objavljena upravo kada i nerevidirani rezultati za prošlu poslovnu godinu, u kojoj je grupacija ostvarila ukupne prihode od 1,19 milijardi kuna, gotovo 10% više nego prethodne godine. Dobit prije oporezivanja iznosila je 54,4 milijuna kuna, gotovo 42% više nego 2021.

“Usprkos nepovoljnim ekonomskim trendovima, značajnom rastu ulaznih cijena, a posebno cijena sirovina i ostalog repromaterijala, te energenata, rast inflacije, smanjenoj kupovnoj moći potrošača i neizvjesnoj političkoj situaciji na istoku Europe, Kraš grupa je na domaćem i većini izvoznih tržišta ostvarila bolje prodajne rezultate”, stoji u osvrtu Uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close