Javni servis traži novog direktora: Plaća preko pola milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2020. u 14:16
Photo: PA Images/PIXSELL

Pozicija generalnog direktora podrazumijeva plaću od 533.000 eura godišnje.

Britanski javni servis započeo je potragu za novim generalnim direktorom, koji bi trebalo osigurati financijsku i programsku budućnost najvećeg televizijskog servisa na planeti, prenosi investitor.me.

Pozicija generalnog direktora podrazumijeva plaću od 533.000 eura godišnje.

Natječaj pokazuje mnoštvo izazova koji čekaju nasljednika Tonyja Halla. Osim posvećenosti BBC-ju i njegovim javnim ciljevima, zahtijevaju se izuzetne liderske, ali i menadžerske sposobnosti vođenja velike kuće i baratanja velikim budžetima.

Budući generalni direktor također će morati ispuniti brojne druge funkcije, prilagođavanje kuće u brzo mijenjajućem svijetu i rješavanje osjetljivih i strateških pitanja.

Iako će uloga direktora zahtijevati da provodi značajan dio vremena u Londonu, direktor će moći odabrati kancelariju u bilo kojem sjedištu BBC-ja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Međutim, kako ocjenjuje Guardian, vrlo su male šanse da će budući direktor prekinuti tradiciju i izabrati da mu kancelarija bude drugdje osim u glavnom gradu, posebno imajući u vidu prednost toga da je u Londonu zbog pregovora s Downing streetom (središtem britanske Vlade) o budžetiranju, prenosi RTS.

Komentirajte prvi

New Report

Close