Ivana Pavić na čelu Uprave Cluba Adriatic

Autor: Suzana Varošanec , 28. lipanj 2018. u 13:15
'Glavni je cilj izlazak države iz vlasništva'

Ekonomistica te bivša direktorica sektora prodaje i predstojnica Ureda ravnatelja CERP-a upoznata je sa situacijom u državnoj turističkoj tvrtki kojoj žurno trebaju investicije, a sigurna je da će sljedeći natječaj za strateškog investitora biti uspješan.

Nova direktorica Cluba Adriatic je ekonomistica Ivana Pavić s mandatom od 26. lipnja.

Bivša je direktorica Sektora prodaje u CERP-u i predstojnica Ureda ravnatelja CERP-a upoznata s cjelokupnim poslovanjem Cluba Adriatic za koji CERP i Ministarstvo državne imovine čine velike napore kako bi pronašli investitora. U prvoj izjavi za medije na novoj funkciji Pavić ističe da je glavni cilj izlazak države iz vlasništva kako bi tvrtka dobila potrebne investicije kao što je to u proteklom razdoblju uspješno napravljeno u Jadranu i Makarskoj.

I dok je npr. već u tijeku prvi krug natjecanja za Hotele Maestral, izgledno je da će država požuriti i s raspisivanjem novog natječaja za Club Adriatic, a zbog novog zakona o državnoj imovini i podzakonskih propisa koji su u izradi bit će to najkasnije na jesen. 

"Moj zadatak je održati stabilnost poslovanja dok se provodi postupak prodaje te pružiti podršku potencijalnim investitorima u razdoblju provedbe due diligencea. Kako postoje zainteresirani ulagači sigurna sam da će sljedeći natječaj rezultirati pronalaskom strateškog investitora", kaže Pavić.  Za očekivati je da će novi tender imati fleksibilnije uvjete, npr. samo kupoprodajnu cijenu tako da se investitor svojim radnjama riješi obveze iz predstečajne nagodbe u pregovorima s vjerovnicima, ali i da će se ažurirati procjena poslovanja tvrtke.  

Predstečaj  

Pregovori s vjerovnicima

Nijedan kupac neće ući u Club Adriatic ako mu predstečajna nagodba s odabranim strateškim partnerom (još se vode i sudski sporovi) bude "iznad glave". Stoga, trebat će učiniti sve da ona bude ad acta temeljem ispregovoranog s vjerovnicima. Ako se otklone okolnosti zbog kojih je došlo do predstečaja, postupak postaje izlišan i došlo bi do obustave. 

Komentirajte prvi

New Report

Close