Iskustvo rada na kruzeru: Često sam plakala i požalila dan kad sam došla

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2021. u 14:14
FOTO: REUTERS/Jon Nazca

“Rad na kruzeru može biti posao iz snova ili noćna mora, zavisi od cillja koji ste sebi postavili, kaže Marija Bacetić, Beograđanka koja je šest mjeseci provela radeći kao fotografkinja na brodu.

Iako je odlično zarađivala i proputovala destinacije o kojima je nekad samo maštala uskoro je požalila da se upustila u taj posao.

– U radnoj odjeći se provodi cijeki dan, jaka šminka nije dozvoljena. Ne smijete imati neurednu kosu ili nokte, neispeglanu košulju, rekla je za mondo.rs.

– Teško je jer ne znate da li je dan ili noć. Adaptacija mi nije išla lako. Imala sam periode kada sam plakala svaki dan, proklinjala dan kada sam došla. Bilo je užasno. Kako je vrijeme prolazilo, toliko sam znala biti umorna da više nisam shvaćala imam li u kabini prozor ili ne, ispričala je.

– Stariji kapetani uživaju u jednokrevetnim kabinama sa prozorom, ali najčešće dvoje zaposlenih dijeli jednu kabinu s krevetima na kat, kupaonicom, malim frižiderom, televizorom i jednom policom. Dan na brodu počinje u 6 ujutro odlaskom na doručak. Nerijetko završavamo kasno u noć. Za odmor ostane 4 do 6 sati, a onda sve ispočetka.

– Na kruzeru nemate vremena ni za što osim za rad. Nitko se na kruzeru nije odmorio, koji god posao da je obavljao. Nas je tamo svih rasa i klasa i apsolutno nitko nije došao da se provodi, već da zaradi novac. Na kruzeru ne postoji posao koji je lagan, to je čista varka, zaključila je Marija.

Komentirajte prvi

New Report

Close