Uz Tinju lakše do solarnih panela

Autor: Marta Duić , 28. prosinac 2016. u 22:01
Članovi startup tima Tinja koji želi olakšati proces instalacije solarnih panela, Foto: PD

Platforma koja privlači i strane investitore.

Svjesni da je postotak iskorištavanja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj nizak i da nam prijete i penali ako se do 2020. ne trgnemo, Mario Marić, Nikolina Hojsak i Kaja Pavlinić oformili su startup Tinja. Tinja je online platforma za jednostavno i efikasno povezivanje instalatera solarnih panela i zainteresiranih korisnika. Kako kaže Kaja Pavlinić, cilj platforme je potaknuti iskorištavanje obnovljivih izvora energije, prvenstveno solarne energije. Njihov startup je u desetoj generaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva,

Za strane investitore

˝Ideja je olakšati proces instalacije solarnih panela, a platforma omogućava korisniku da unošenjem osnovnih informacija o svojoj kući ili posjedu odmah dobije okvirnu aproksimaciju isplativosti instalacije solarnih panela, uz informaciju koliko će mu trebati za povrat investicije. Zatim, sakupljamo ponude tvrtki koje se nalaze na tom području i korisnik dobiva pregled ponuda te odabire najpovoljniju čime omogućavamo veću konkurentnost na tržištu i smanjujemo cijene instalacije solarnih panela. Potičemo i investicije stranaca u Hrvatsku, budući da strani investitori na našoj platformi mogu otvoriti mapu i vidjeti podatke za svaki grad od broja sunčanih sati, dostupnih subvencija do broja instalatera solarnih panela˝, kaže Pavlinić.

Međunarodni tim

Uz njih troje iz Hrvatske, doprinos timu daju i Mihajlo Anđelić iz Srbije, Peter Lunt iz Ujedinjenog Kraljevstva i Arthur Imbert iz Francuske. ˝Cilj je u narednim mjesecima uspješno završiti ZIP-ov program, ispregovarati sa što više tvrtki i razviti platformu do kraja. Glavna prednost je što štedi vrijeme i novac, a platformu odlikuje intuitivna upotreba i jednostavnost, pa time približavamo koncept solarnih panela i onima koji do sada nisu imali neko znanje o tome˝, zaključuje Pavlinić.

Komentirajte prvi

New Report

Close