Softver koji prepoznaje izraze ljudskog lica

Autor: Marta Duić , 01. rujan 2015. u 22:01
Moguća je i primjena u području sigurnosti, pri čemu se obilježavaju osobe koje predstavljaju sigurnosni rizik

Softver prikuplja informacije u realnom vremenu, bez potrebe za bazom podataka snimljenih slika ljudi.

Tvrtka Citus bavi se savjetovanjem, projektiranjem, razvojem i implementacijom mobilnih i cloud IT rješenja temeljinih na Microsoft tehnologiji.

Kako kaže vlasnik tvrtke Tomislav Bronzin, odavno su shvatili da su inovacije važan dio poslovanja i na to su i fokusirani. Zahvaljujući Razvojnoj agenciji Zagreb-TPZ, HAMAG-BICRO-u i Tehnološkom parku Varaždin uspjeli su razviti proizvod C@N Motion i koncept C@N eMotion. "Sve naše inovacije smo komercijalizirali te da od tih prihoda financiramo i daljnji razvoj i inovativni rad", pohvalio se Tomislav Bronzin. C@N eMotion je softverski modul koji omogućava prepoznavanje izraza ljudskog lica.

C@N eMotion prikuplja informacije o izrazima ljudskog lica u realnom vremenu, bez potrebe za stvaranjem baze podataka snimljenih slika ljudi, te u djeliću sekunde, na bazi složenih matematičkih algoritama, izračunava vjerojatnost da se radi o određenom izrazu lica, odnosno ljudskoj emociji. Neke od mogućnosti ove inovacije su prilagodba sadržaja korisniku na temelje prepoznate emocije. Primjerice, ukoliko je korisnik tužan i smrknut, prikazat će mu se sadržaj koji će ga razvedriti. Još jedna od mogućnosti jest ocjenjivanje i rangiranje sadržaja po postignutoj korisničkoj reakciji.

Također, sadržaj se prilagođava svakom korisniku te postoji mogućnost dobivanja povratnih informacija o sadržaju kroz ljudske emocije koje pokazuju točnu reakciju korisnika na sadržaj. Sadržaj se može prikazivati kroz multimedijalne interaktivne kioske (C@N Motion) postavljene na javnim mjestima i skupovima, izlozima i sl. Moguća je i primjena u nadzoru sigurnosti, na temelju korisničke emocije, prepoznavanju spola i dobi osobe i kombinacije s izmjerenim pulsom kroz foto aplikaciju prati se grupa ljudi i stavlja crvena zastavica iznad glava onih koji predstavljaju sigurnosni rizik.

Proizvodi i rješenja tvrtke Citus nalaze se na mnogim tržištima svijeta. Slovenija, BiH, Izrael, Amerika, arapske zemlje, azijske zemlje samo su neka od tržišta. "Dosadašnje reakcije su izuzetno pozitivne. Zajedno s našim partnerima i suradnicima, planiramo uvesti element igre (tzv. gemifikaciju) u ozbiljne poslovne procese stvarajući prilagođena rješenja", poručio je Bronzin. 

Komentirajte prvi

New Report

Close