Novi svjetski čokoladni trend dolazi u Hrvatsku

Autor: Lucija Špiljak , 06. veljača 2019. u 08:00
Arhivska fotografija: Getty Images

Obiteljska tvrtka Vrsna Chocolates predstavlja svoj novi delikatesni proizvod, Ruby čokoladu.

U svijetu čokolade postojale su bijela, mliječna i tamna, no 2017. svjetlo dana ugledala je roza, dostupna u tek nekoliko zemalja, a jedna od njih uskoro će biti i – Hrvatska. “Među državama smo koje prate trendove u čokoladi u stopu, čime potvrđujemo i kredibilitet mediteranske zemlje koja se diči raznovrsnošću okusa”, kaže Fran Reizl, kreativni direktor i voditelj proizvodnje u tvrtki Vrsna iz Sesveta. Već 15 godina bave se prehrambenom proizvodnjom, a od 2017. i proizvodnjom čokolade brenda Vrsna chocolates.

U Hrvatsku upravo oni dovode povijesnu novost – rozu čokoladnu tablicu. “Posebnim postupkom odvajanja kakao sjemenki te posebnom fermentacijom čuva se prirodna boja kakaa koji je kao tropski plod rozo-crven. Ime Ruby dolazi od asocijacije boje dragog kamena rubina i boje u istoimenoj čokoladi. Okus je specifičan zbog citričnog prisustva. Kakao je voće s elementima grožđanog i limunastog okusa”, opisuje Reizl. Predstavit će je kroz dva tjedna na međunarodnom sajmu Gast 2019 u Splitu, nakon čega će se moći pronaći u prodavaonicama delicijama po zemlji, ali i u Beču i Stuttgartu, te na web shopu. “Imat ćemo dvije kategorije; u jednoj će biti samostalna pod nazivom Ruby Chocolate dok će druga nositi naziv Ruby Raspberry and Pistachio.

Kao tvrtka koja želi prenijeti hrvatski proizvod van granica trudimo se uspostaviti kontakt na najkorištenijem jeziku svijeta dok će na poleđini naše Ruby čokolade biti informacija da se radi o hrvatskom proizvodu, uz hrvatske kvadratiće”, objašnjava direktor.

Komentirajte prvi

New Report

Close