Repro eko farm obitelji Repar postoji već više od 100 godina, a prije 18 Dragica i njezin suprug Drago naslijedili su je te tako postali četvrta generacija nasljednika. Farma se nalazi u Volavju, selu pored Jastrebarskog, prostire se na oko tri hektara, od čega na površini od jednog ha imaju zasađene voćke, najviše jabuke, te povrće koje ne prodaju već koriste u proizvodnji, a i u turizmu. Uz obitelj, imaju petero zaposlenika, a osim turističkog segmenta, proizvodnje zdrave hrane rade organiziraju catering za grupne evente i proslave bilo direktno na farmi, ili na drugim lokacijama u Zagrebu i okolici.
“Naša farma se sastoji od glavne kuće sa sobama za noćenje, starog mlina koji se pokreće na vodu te pomoćnim zgradama s proizvodnjom veganske hrane. Budući da sam oduvijek imala interes za uzgoj i konzumaciju vege organske hrane, a i farma je bila prevelika da bi se tu samo živjelo, tako sam pokrenula proizvodnju zdrave hrane uz supruga koji je uvijek potpora u tehničkom smislu. U našem mlinu proizvodimo organska brašna, mljevena na vodu, a u kuhinji veganske popečke, tofu, seitan i slične proizvode. Naša filozofija je da hrana treba biti zdrava za ljude, dobra za okoliš, nenasilna prema životinjama i ukusna u isto vrijeme”, objašnjava Dragica Repar koja sa suprugom vodi Repro eko farm.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu