Sve moderno servirano i sljubljeno s odabranim vinima iz tri vinogorja Zlatne Slavonije, Kutjeva, Požege-Pleternice i Pakraca. To je samo dio jela koja su se u srijedu našla na bogatoj trpezi u zagrebačkom Hotelu Mövenpick, na predstavljanju rezultata projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro. Radi se o projektu edukacije i razvoja enogastronomske ponude Slavonsko-požeške županije, vrijednom oko 100 tisuća eura, provedenom uz podršku Ministarstva turizma i HTZ-a, dok su za provedbu i sufinanciranje bili zaduženi Županija i TZ županije.
Cilj projekta je podići kvalitetu i konkuretnost ugostiteljskih objekata i malih poduzetnika u Slavoniji, te privući turiste na sljubljivanje dobre lokalne hrane i vina. Na većini edukacija sudjelovalo je osoblje iz devet objekata, Shhhuma, Schön blick, Stari fenjeri, Zlatni Lug, Grgin dol, Vila Stanišić, Klas, Gloria, Vinarija Galić. Glavni za edukaciju bili su chef Branko Ognjenović i sommelier Darko Lugarić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu