Metronet i King ICT zapošljavaju, provjerite jeste li kvalificirani

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2012. u 12:32
PXL

Ponukani brojnim e-mailovima i porukama preko društvenih mreža, odlučili smo pomoći na sve moguće načine.

Ponukani brojnim e-mailovima i porukama preko društvenih mreža, u kojima nas naši čitatelji pitaju 'Ima li gdje posla?, odlučili smo pomoći na sve moguće načine. Osim što svaku tvrtku koju kontaktiramo u vezi priče o njima pitamo primaju li trenutno zaposlenike (o čemu vas kasnije redovito obavještavamo, kako putem našeg portala, tako i putem društvenih mreža), u suradnji s portalom Posao.hr odlučili smo svakog tjedna utorkom donositi svježe vijesti s tržišta rada. One uključuju top pet radnih mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala Posao.hr, kao i njihove korisne savjete – kako pronaći posao, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako napisati životopis i slično.

Top pet radnih mjesta koje se po izboru portala Posao.hr trenutno nude:

1. Metronet traži direktora prodaje za ključne poslovne korisnike u Zagrebu. Opis posla? Pronalazak potencijalnih korisnika (kupaca) i kreiranje prodajnih prilika, prezentiranje, izrada ponuda i prodavanje integriranih telekomunikacijskih i IT rješenja za poslovne korisnike, stalni kontakt i održavanje poslovne suradnje s postojećim korisnicima. Od vas se očekuje VŠS/VSS smjer elektrotehnika ili ekonomija. Iz Mteroneta kažu da nude stimulativna primanja (osnovna plaća + bonus) sukladna ostvarenim rezultatima, ostale beneficije (službeni automobil, korporativna kartica), rad u mladom, stručnom i ambicioznom timu, rad s najmodernijim telekomunikacijskim tehnologijama te mogućnost stalnog stručnog usavršavanja i napredovanja. Oglas možete pročitati ovdje.

2. KING ICT, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja kroz svoje kompanije djeluje u regiji, traži SAP mlađeg tehničkog konzultanta. iskustvo u razvoju s proceduralnim, objektno orijentiranim i SQL programskim jezicima, poznavanje relacijskog modela i RDBMS-a, poznavanje markup jezika (XML, HTML) i XSLT jezika za transformaciju, timski rad i dobre komunikacijske vještine odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu, proaktivni pristup poslu, posvećenost u poslu, tehnološku radoznalost i spremnost na usavršavanje. Kandidatima nude mogućnost stalnog stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja, rad na velikim i zahtjevnim projektima, rad u kvalitetnom i ambicioznom timu stručnjaka, radnu atmosferu s otvorenom komunikacijom korištenje najmodernijih informatičkih tehnologija, mogućnost stjecanja iskustva na raznim domaćim i internacionalnim projektima. Cijeli oglas pogledajte ovdje

3. SGS Adriatica d.o.o. traži motivirane osobe koje žele podijeliti svoje znanje i priliku za vlastiti razvoj.Konkretno, traže business managera sektora nafte, plina i kemikalija. Uvjeti? VSS/ mag. ing. tehničkog, ekonomskog ili organizacijskog smjera te 5 godina radnog iskustva na sličnim pozicijama, prednost vam predstavlja rad u industrijskim tvrtkama tržišno orijentiranim inozemstvu i na području naftne industrije. Nude ugovor na neodređeno vrijeme sa probnim radom od 6 mjeseci. Oglas možete pogledati ovdje.

4. Tvrtka Alstom traži planera objekta. Opis posla: planiranje aktivnosti na projektima u skladu sa planovima opterećenja kapaciteta radiona, pravovremena i potpuna priprema potrebne dokumentacije, te sve potrebne aktivnosti za nesmetano odvijanje proizvodnih procesa na projektu, koordiniranje svih uključenih službi, kao i unutar službe Planiranja proizvodnje izrada planova aktivnosti za projekte (gantogram), dnevno praćenje odvijanja planiranih aktivnosti te ažuriranje gantograma u slučaju odstupanja od rokova, unutar službe Planiranja proizvodnje s planerima kapaciteta iznalazi najprihvatljivije rješenje te pismeno informira voditelje projekata o potrebnim aktivnostima te eventualnom kašnjenju projekta… Mjesto rada Karlovac: Oglas pročitajte ovdje.

5. Tvrtka Schiedel d.o.o., član je međunarodne građevinske korporacije Monier i internacionalne kompanije Schiedel, s djelovanjem u više od 30 zemalja svijeta. Traže prodajno-tehničkog surandika u Zagrebu. Opis radnog mjesta: svakodnevna briga o prodaji svih naših proizvoda kroz kontakte i obilaske ključnih ciljnih skupina, ostvarivanje visoke kvalitete odnosa s postojećim kupcima, te aktivno sudjelovanje u pronalasku novih, praćenje tržišta koje Vam je povjereno i nuđenje rješenja za kvalitetan plasman naših proizvoda, prikupljanje narudžbi, praćenje prodaje te briga o naplati, ostvarivanje planiranih rezultata i kontinuirano unapređivanje prodaje. Cijeli oglas pročitajte ovdje.

Savjet tjedna: Kako napisati dobar životopis?

Ne postoji savršen životopis koji će vam osigurati posao, ali postoji nekoliko osnovnih pravila koje treba poštivati kako bi životopis izgledao profesionalno i kako bi postigao svoj cilj, odnosno privukao pažnju poslodavca i pružio mu jasne informacije zbog kojih će vas poželi uključiti u ‘uži krug’ i pozvati na intervju, piše Posao.hr.

1. Istinitost

Obratite pozornost na istinitost podataka koje navodite u životopisu. Neistinite informacije, kao i one o kojima bi vam bilo neugodno pričati za vrijeme intervjua, svakako treba izbjegavati.

2. Duljina i objektivnost

Ovisno o vašem iskustvu, životopis može biti dugačak jednu, dvije ili više stranica. Ukoliko nemate značajnog radnog iskustva i vaš je životopis zbog toga kratak, nemojte pretjerivati u preopširnom izlaganju ostalih informacija. Važno je iznositi sve detalje objektivno, u natuknicama i uz eventualno kratko objašnjenje. Na intervjuu ćete dobiti priliku opširnije objasniti detalje iz životopisa.

3. Redoslijed navođenja informacija

Informacije o edukaciji i radnom iskustvu navode se u obrnutom kronološkom redu, koristite stručne termine no izbjegavajte pretjeranu upotrebu kratica (upućuje na nemarnost).

4. Urednost i pravopis

Životopis pišite na računalu, poželjno u tabličnom prikazu. Preporučujemo korištenje istih fontova, jednake veličine. Životopis mora biti gramatički točan – pripazite na č,ć, ije/je, velika slova, razmak poslije zareza, točke.

5. Slanje e-mailom

Ako životopis šaljete e-mailom, spremite dokument s ekstenzijom .rtf ili .pdf (umjesto .doc) kako bi izbjegli mogućnost slanja virusa čime se vaš životopis može izbrisati i prije nego li ga netko pročita.

Ostatak savjeta pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close