FOTO: Hrvatski startup pokrenuo kampanju s ciljem izgradnjem prvog mobilnog hostela

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2016. u 11:29
Foto: Press

Nearby Hostel je projektiran kao mobilno riješenje koje se lako utovara na kamion i prevozi sa jednog mjesta na drugo.

Tim projekta Nearby hostel prepoznao je potrebu za mobilnim, hostelskim tipom smještaja koji je moguće prevoziti od festivala do festivala. Ovakvi tipovi događaja redovno uzrokuju snažan porast potražnje za smještajem i značajno povišenje cijena. Vrlo često sudionici koji nisu unaprijed rezervirali smještaj moraju spavati u šatorima koji imaju puno nedostataka – od same udobnosti, funkcionalnosti ili nedostatka infrastrukture poput sanitarnih čvorova ili električne energije.

Nearby Hostel je projektiran kao mobilno riješenje koje se lako utovara na kamion i prevozi sa jednog mjesta na drugo. Nakon dolaska na lokaciju može biti u potpunosti operativan za 30 minuta.  Ugrađeni mehanizam za proširenje mu omogućava utrostručenje korisne površine što osigurava veće smještajne mogućnosti. Posebna pažnja pri projektiranju hostela stavljena je na maksimalno iskorištavanje dostupnog prostora i dobivanje što veće udobnosti. Ako je potrebno, Nearby može funkcionirati I samostalno – ima ugrađeni tihi strujni agregat, klima uređaj, tankove za vodu i otpadne vode.

Svaki Nearby Hostel će imati 9 soba sa 26 kreveta, pripadajućim toaletima i “pametnim tuševima” koji koriste do 70% manje vode. Svaka soba je dobro zvučno i toplinski izolirana i opremljena sa udobnim krevetima, TV-om, Wi-Fi, ormarima, strujnim utičnicama i frižiderom. Ključevi nisu potrebni jer gosti jednostavno otključavaju vrata svoje sobe sa svojim pametnim telefonom. Uz to, budući korisnici hostela imati će na raspolaganju Nearby aplikaciju koja pomaže u pronalaženju mjesta na kojem se hostel nalazi.

Nearby tim je pokrenuo crowdfunding kampanju na Indiegogou gdje će pokušati skupiti prvu rundu financiranja. Uz pomoć prve runde prikupljanja sredstava plan nam je preći iz inžinjerskih skica u izgradnju prototipa. Jedinstven koncept prepoznali su organizatori i promotori festivala u regiji. Sudjelovanje u Indiegogo kampanji omogućuje priliku da svi koji podrže kampanju postanu  dio projekta koji iz korijena mijenja razmišljaja o festivalskom smještaju. Nearby nudi pogodnosti za sve podržavatelje kampanje na njihovim Indiegogo stranicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close