Žužul: Kad sam ja sudjelovao u kampanjama crni fond nije postojao

Autor: Agencija VLM , 19. ožujak 2013. u 12:34
Miomir Žužul (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Žužul je rekao da Sanadera poznaje od 1992. godine i da je njihova suradnja postala intenzivnija 2003. godine kada su dobili izbore i kada je on kao ministar ušao u vladu.

– Za crni fond nisam čuo, a mislim da kad sam ja sudjelovao u izbornim kampanjama crni fond nije ni postojao – kazao je Miomir Žužul bivši ministar vanjskih poslova svjedočeći danas na Zagrebačkom županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Fimi medija.

Kazao je da je sudjelovao u izbornim kampnjama 1995. i 2003. godine, te da se ne sjeća da se tada govorilo o nelegalnim računima stranke. Rekao je i da Fimi medija nije bila marketinška agencija HDZ-a, da mu Sanader nikada nije spominjao Fimi mediju, te da je za nju čuo puno kasnije, iz medija. Žužul je rekao da Sanadera poznaje od 1992. godine i da je njihova suradnja postala intenzivnija 2003. godine kada su dobili izbore i kada je on kao ministar ušao u vladu. U to vrijeme, rekao je Žužul, kod Sanadera je mogao doći kad je htio, a znali su se družiti privatno te putovati pa je tako spomenuo da su 2003. bili zajedno na putu u Veroni.

Upitan kakvog je imovnog stanja Sanader bio u to vrijeme, Žužul je kazao kako o Sanaderovim financijama nisu pričali, ali je odavao dojam čovjeka iznadprosječnog imovinskog stanja. Rekao je i da je dolazeći u Sanaderovu kuću vidio da posjeduje impresivnu zbirku slika uglavnom hrvatskih autora. Odgovarajući na pitanja odvjetnika HDZ-a Davorina Budina Žužul je kazao kako je njegov dojam bio kako je operativno financijsko poslovanje stranke vodila stranačka administracija kojoj je nadređen bio glavni tajnik stranke, no pojasnio je kako smatra i da je predsjednik stranke u tome sudjelovao jer je bio nepobitni autoritet u političkom i organizacijskom smislu.

Danas su još svjedočili Zlatko Korpar bivši predsjednik uprave autoceste Rijeka – Zagreb i Vinko Mladineo bivši direktor fonda za zašttiu okliša. Njih su dvojica svjedočili kako su poduzeća kojima su bili na čelu surađivala s Fimi medijom, a obojica su kazali da su s poslovima koje je radila Fimi medija bili zadovoljni.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close