Zoran Milanović: Bijesan sam, ovo se ne smije događati!

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2020. u 12:27
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je predsjednik države Zoran Milanović jučer rekao da je premijer morao znati za istragu o Janafu, a premijer Plenković mu odgovorio, među ostalim, da je nervozan, danas se opet oglasio Milanović.

“Ja nisam nervozan, ja sam zabrinut. Ovo je užasno ozbiljan skandal, a njega je netko doveo u nezgodnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome, jer da jesu, nema šanse da bi Kovačevića imenovao u novi mandat. Nema šanse da bi on to napravio. Taj čovjek to nije znao… Itekako neke stvari on mora znati, u protivnom u ovoj zemlji nema odgovorne osobe. Tko to treba biti? Policija?”, upitao je Zoran Milanović, piše N1.

“Neka se premijer ne pravi naivan da te stvari on ne zna. Što je onda njegova odgovornost? To mu nije rečeno, ima tko mu je to morao reći i upozoriti ga na to, to je njegova obaveza, a naročito do veljače, kad su imenovali tu osobu Kovačevića. Još 10 mjeseci smo čekali, plaćali, da bi se ulovilo gradonačelnike HDZ-a i SDP-a radi 100.000 kuna, a ovdje si imao 2 milijuna kuna. Premijer je čuvar državnih tajni. Nema informiranije osobe u državi od premijera”, rekao je Milanović.

“On mora znati, ne utjecati na tijek istrage, to je jasno… Ako se nešto odvijalo filmskom brzinom, premijer možda nije bio obaviješten. Ima tko mu je to morao reći, ako već ne tijekom procesa, onda nakon”, kazao je predsjednik.

Milanović je bijesan

“Premijer mora znati, on nije brifiran i to je skandal… Nije lako živjeti s time, nije lako ići u krevet s time, to je potrebna razina povjerenja građana u premijera. On mora znati, netko mora voditi državu, u protivnom, odustanimo od države”, nastavlja Milanović.

“Ono što on kaže da sam nervozan, on je nervozan. Ja sam bijesan, ali ne na njega. Ovo se ne smije događati u demokraciji. On je u situaciji u koju je doveden neznanjem ili glupošću svojih suradnika”, rekao je Milanović.

Istaknuo je da imenovanje Kovačevića na još jedan mandat u Janafu pod pretpostavkom da je vlast znala što se događa otvara mogućnost žalbi firmi koje su radile s Janafom.

“Da, saborsko povjerenstvo odmah, jer ovo je ozbiljan skandal. To su situacije u kojima društvo može otići u potpuno drugom smjeru. Imamo državu i moramo se naučiti voditi tu državu i paziti na stvari”, rekao je predsjednik.

Komentirajte prvi

New Report

Close