“Znanje je najbolje osiguranje!”

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2018. u 10:30
Foto: Press

U sklopu aktivnosti pod nazivom „Znanje je najbolje osiguranje!“ Hrvatski ured za osiguranje nastavlja s edukativnim aktivnostima s ciljem financijskog opismenjavanja mladih.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje (HUO), povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca od 12. od 18. ožujka, nastavljaju s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

HUO će svoje ovogodišnje aktivnosti predstaviti na Stručnom skupu i sajmu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja koji će se održati 5. ožujka, a na kojem će o važnosti financijske pismenosti govoriti predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva te predstavnici HANFA-e i HNB-a.

Hrvatski ured za osiguranje promovirat će tom prilikom brošuru „Čemu zapravo služi osiguranje?“, namijenjenu upoznavanju mladih s osnovama osiguranja te letak pod nazivom #OsigurajMudro (#InsureWisely), čime HUO podupire akciju krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja Insurance Europe, usmjerenu na podizanje razine financijske pismenosti i razumijevanja osiguranja.

I ove će godine najveći naglasak Hrvatski ured za osiguranje staviti na promociju edukativne društvene igre „Manje rizika – više zabave“ koju je, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, tijekom prošle godine distribuirao svim osnovnim i srednjim školama u RH.

Edukativna igra „Manje rizika – više zabave“ kroz zabavu osvještava mlade o rizicima te ih upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Ove godine HUO će raspisati natječaj u kojem će pozvati sve škole u Republici Hrvatskoj da tijekom ožujka organiziraju učeničke radionice na temu „Manje rizika – više zabave“, te da kreativne tekstualne i foto radove na temu radionica prijave na natječaj u kojem će moći osvojiti nagrade za školu i učenike koji sudjeluju u radionicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close