ZET modernizirao poslovanje i najavio promjene koje kreću od danas

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2019. u 09:15
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

ZET podsjeća i kako su prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane do 30. rujna.

Zagrebački električni tramvaj od utorka, 20. kolovoza, započinje s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2019./2020.

ZET podsjeća i kako su prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane do 30. rujna.

Napominje se i kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).

Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Sva je sreća da se Holding puni iz džepa građana. A mi svi porezni obveznici punimo proračun bez pitanaja. Treba upeljati Američki zakon ko jači taj kači

Prvo cca 2000 otpustit…

U austrijskim gradovima u tramvajima imate automate za kupnju karata što znači da ne ometate vozača. Neki dan sam kupovao kartu u autobusu jer se inače ne vozim gradskim prijevozom i bilo mi je neugodno što autobus stoji na stanici dok meni naplaćuje kartu.

Sve je to suviše slabo, gotovo elementarno. ZET-ovce treba poslati u druge države, da nauče što znači pružati kvalitetan javni prijevoz. Npr. u Češkoj je kvaliteta, točnost, informiranost i opseg usluga javnih prijevoza daleko viša nego ZET može i sanjati – a cijene godišnjih pokaza su višestruko manje!

New Report

Close