Žena putem ‘romantične prevare’ ostala bez više desetaka tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2023. u 15:10
Foto: Pixabay

Policijska uprava vukovarsko-srijemska objavila je važno upozorenje građanima zbog učestalih online romantičnih prevara.

Jučer, 6. lipnja, 64-godišnjakinja je u Policijskoj postaji Vukovar prijavila kako je prevarena putem društvene mreže.

Naime, u razdoblju od prosinca 2022. godine do travnja 2023. godine, 64-godišnjakinja je putem društvene mreže stupila u ljubavnu vezu s osobom koja se predstavila kao liječnik u vojnoj misiji u Siriji, a potom i u kontakt s osobom koja se predstavila kao zaposlenik kreditne institucije, a koji su je doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica o preuzimanju paketa iz Sirije s novcem u svrhu realizacije kredita te im je uplatila više desetaka tisuća eura, a paket nikad nije primila.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Romantična prijevara jedna je od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da su želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Komentirajte prvi

New Report

Close