‘Želimo dobro zaraditi na Arenaturistu pa da idemo u penziju’

Autor: Marija Crnjak , 29. kolovoz 2013. u 14:06
Ilustracija; Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Skupštinu je obilježila rasprava koju je potaknuo Nenad Bakić.

Boris Ivesha, predsjednik uprave Arenaturista i jedan od najvećih dioničara najavio je na jučerašnjoj Glavnoj skupštini namjeru da proda tvrtku i umirovi se, objavljuje Glas Istre.

"Nakon što smo u dionice Arenaturista uložili 113 milijuna eura vlastitog novca, dodatne dionice više nećemo kupovati. Postojeće možemo prodati, ako nađemo kupca. Želimo dobro zaraditi na Arenaturistu i da potom idemo u penziju", tim se riječima Ivesha obratio manjinskim i malim dioničarima, odgovarajući na optužbe Nenada Bakića, inače drugog najvećeg dioničara koji ima nešto manje od jedan posto udjela, piše list. Bakić je prozvao čelnike Arenaturista za "bijedan odnos s investitorima".

"Društvo kao da se trudi da dionica ima što manju cijenu. Nedostaje vam proaktivniji stav Uprave. Ugledajte se na Rivieru Adriju čiji je odnos s investitorima za klasu, dvije iznad vaše", poručio je Bakić prema pisanju lista.

Milena Perković, izvršna direktorica Arenaturista, Bakiću je odgovorila pitanjem kako može nazvati bolji odnos prema dioničarima ponašanje drugih hotelijerskih kuća koje povlače svoje dionice s burze, na što je Bakić komentirao: 

"Zagrebačka banka je povukla Istraturist jer ga želi isporučiti novom vlasniku, najvjerojatnije Adris grupi, a dionice Riviere Adrije su povučene, ali su ostale one Valamara koje su atraktivnije i koje je izdao većinski vlasnik Riviere", zaključio je Bakić, prenosi list.

Komentirajte prvi

New Report

Close