Zelena obnova velika prilika za građevinare

Autor: Darko Bičak , 25. svibanj 2022. u 11:47
Dimitrios Athanasiou, Glavna uprava za energetiku Europske komisije/L. Stanzl/PIXSELL

Obnova i veliki infrastrukturni projekti financirani s velikim udjelom sredstva iz Europskih fondova velika su prilika za razvoj hrvatskog građevinskog sektora.

Obnova i veliki infrastrukturni projekti financirani s velikim udjelom sredstva iz Europskih fondova velika su prilika za razvoj hrvatskog građevinskog sektora, rekao je Dimitrios Athanasiou iz Glavne uprave za energetiku Europske komisije u prezentaciji “Odjeci Zelenog plana na hrvatski građevinski sektor” na konferenciji Zeleni plan u hrvatskome gospodarstvu – građevinarstvo koja se u organizaciji Poslovnog dnevnika održala u utorak u Zagrebu.

Naglašava da je ubrzana energetska tranzicija zbog ukrajinske krize dala dodatni zamah razvoju novih, zelenih, energetskih potencijala koji će u narednom razdoblju, kako na razini čitave Europske unije, tako i Hrvatske činiti značajni dio investicija i aktivnosti građevinskog sektora.

“Nove tehnologije energetske učinkovitosti koje će se ugrađivati u nove zgrade za građevinare će biti značajan izazov, ali Europska komisija je tu spremna itekako pomoći te je već objavljeno više natječaja za subvencije”, kazao je Athanasiou.

Dodao je da se radi o značajnim sredstvima, alociranih iz prethodnog Zelenog plana EU kao i Fonda za oporavak i otpornost.

Komentirajte prvi

organizator
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close