Zdravko Marić: Stigle dobre vijesti za Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2020. u 06:22
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izvješće S&P-a najviše se referira na krizu koja je pred sve zemlje pa i Hrvatsku stavila nove izazove, podsjetio je Marić, kojemu je zato izuzetno važno što smo očuvali kreditni rejting.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u subotu je dobrom vijesti za Hrvatsku ocijenio zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga od strane agencije Standard&Poor’s (S&P), što je potvrda povjerenja te agencije u hrvatsku Vladu odnosno hrvatske vlasti koje su poduzele mjere za vrijeme korona krize. Kreditna agencija Standard&Poor’s u petak je potvrdila kreditni rejting Hrvatske BBB-/A-3, uz stabilne izglede. “Dobre vijesti za Hrvatsku, pozitivno gledamo na tu vijest, najvažnije je da potvrđen investicijski kreditni rejting, uz stabilne izglede”, rekao je Marić u izjavi pred Ministarstvom financija. Podsjetio je da je Vlada još na početku prošlog mandata kao jedan od strateških ciljeva na gospodarsko-financijskom planu označila povratak Hrvatske u zonu kreditnog investicijskog rejtinga. “I to smo označili do kraja mandata, međutim to se dogodilo i prije kraja mandata, još 2019., što je dobra stvar, jer to je područje gdje Hrvatska treba biti, gdje pripada”, rekao je Marić, koji se nada da se Hrvatska više nikad neće vratiti u zonu ispod investicijske kategorije.

Izvješće S&P-a najviše se referira na krizu koja je pred sve zemlje pa i Hrvatsku stavila nove izazove, podsjetio je Marić, kojemu je zato izuzetno važno što smo očuvali kreditni rejting. Izvješće je, smatra, potvrda relevantnog međunarodnog aktera da smo učinili dobre stvari vezano uz koronu. I premijer Andrej Plenković poručio je da objava S&P-a potvrđuje da smo “krizu zbog pandemije dočekali sa stabilnim i otpornim gospodarstvom, a Vlada je donijela snažne i pravodobne mjere”.

Komentirajte prvi

New Report

Close