Zatvara se velik dio važne hrvatske autoceste na mjesec dana: Evo što se događa

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2024. u 08:51
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Tijekom mjesec dana radova, planirana je obnova rasvjete u tunelima Brezovica i Sveta Tri Kralja, kontrola i servis ventilatora te temeljito pranje i bojenje tunelskih obloga

Od iduće srijede, 3. travnja, od 8 sati ujutro do 3. svibnja, dionica autoceste Zagreb – Macelj od Krapine do Trakošćana bit će zatvorena za sav promet. Ova privremena mjera provodi se radi redovnog održavanja i obnove autoceste, te će biti zatvoreno ukupno 17 kilometara prometnice.

Iz Autoceste Zagreb – Macelj izvijestili su kako će u tih mjesec dana u potpunosti biti obnovljena rasvjeta u tunelima Brezovica i Sveta Tri Kralja. Bit će izvršena kontrola i servis svih ventilatora u tunelima, uz temeljito pranje obloga svih tunela, nakon čega će uslijediti njihovo bojanje, piše Jutarnji.hr.

Također, planirana je revitalizacija sustava zaštite pokosa “Puhi” na dionici s jednim kolnikom, uz provođenje detaljnog pregleda svih objekata na toj dionici i svih tunela s dvostrukim cijevima. Nova rasvjeta i osvježena boja tunela poboljšat će sigurnost vožnje na ovoj autocesti.

Za vrijeme radova, promet u smjeru Graničnog prijelaza Macelj će se preusmjeriti prema čvoru Krapina na državu cestu D1 do čvora Trakošćan. U smjeru Zagreba preusmjeravanje na D1 krenut će u čvoru Trakošćan, a na autocestu vozila će se vratiti u čvoru Krapina.

Komentirajte prvi

New Report

Close