Autocesta Zagreb-Karlovac trebala bi dobiti treći prometni trak

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2024. u 08:45
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hrvatske autoceste projektiraju i nastavak, od Novog prema Senju i od Senja do Vratnika, odnosno Žute Lokve. Sve dionice su ili u izgradnji, ili je za njih raspisan natječaj, ili su u projektiranju.

Natječaj za odabir izvođača za gradnju preostalih dviju traka dionice buduće autoceste Križišće – Žuta Lokva, od Selca do Novog Vinodolskog, bit će raspisan početkom iduće godine, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom obilaska gradilišta obilaznice Novog Vinodolskog.

Obilaznica Novog Vinodolskog se gradi kao brza cesta, s dvije sjeverne trake buduće autoceste, na dionici Selce – Novi Vinodolski. No, potkraj prošle godine raspisan je natječaj za gradnju punog profila autoceste od Križišća do Selca, pa se paralelno projektira i priprema izgradnje punog profila autoceste od Selca do Novog, piše Točka na i.

“Hrvatske autoceste projektiraju i nastavak, od Novog prema Senju i od Senja do Vratnika, odnosno Žute Lokve. Sve dionice su ili u izgradnji, ili je za njih raspisan natječaj, ili su u projektiranju”, rekao je Butković.

Uz jadransko-jonski pravac, u narednom razdoblju u fokusu će biti izgradnja treće trake na autocesti A1 između Karlovca i Zagreba, proširenje zagrebačke obilaznice te izgradnja brzih cesta u splitsko-dalmatinskoj županiji i u kontinentalnom dijelu Hrvatske, gdje pojedini gradovi koji su sjedišta županija, poput Požege, nemaju odgovarajući pristup autocestama, dodao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close