‘Zašto se bračni par smije voziti u taksiju, a ne smije plesati u klubu?’

Autor: Ana Blašković , 18. svibanj 2021. u 07:13
Foto: MIRANDA ČIKOTIĆ/PIXSELL

Zabrana rada sportsko-rekreativnih plesnih klubova je nelogična, jer drugdje ljudi plešu, smatraju iz Udruge Glas poduzetnika.

Udruga Glas poduzetnika (UGP) upozorila je da je nelogičnim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite rad sportsko-rekreativnih plesnih klubova zabranjen osam mjeseci dok je istodobno ples dozvoljen u drugim sektorima kojima to nije primarna djelatnost.

Traže da se ta djelatnost prestane diskriminirati i da im se što prije omogući rad uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

“Iako su se mjere ublažile za teretane, fitness centre i mnoge druge, plesne škole zatvorene su već punih osam mjeseci. Što je još zanimljivije, plesne aktivnosti održavaju se u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost”, ističe UGP.

Iako su epidemiološki rizičniji, navode, rad je dozvoljen šoping centrima gdje se u zatvorenom okupljaju djeca i odrasli koji se često ne pridržavaju mjera, kao ni u parkovima ili javnom prijevozu.

“Ističemo ove situacije kako bismo prikazali nelogičnost zabrane rada sportsko-rekreativnih plesnih klubova.

Smatramo da je nejasna odluka kojom je bračnim parovima dozvoljeno ići na bazen ili voziti se u taksiju, ali im nije dozvoljeno plesati u plesnoj školi ili klubu. Osim toga, djeci je dopušteno druženje u parkovima i rođendaonicama, ali ne i plesnim školama”, naglašavaju iz ove poduzetničke udruge.

Dodaju da sportski i rekreativni centri imaju dovoljno velike dvorane koje se redovito prozračuju, čiste i dezinficiraju, da plesni parovi nose maske i najčešće su iz istog kućanstva, da plesni učitelj nema fizički kontakt s njima, da učitelji imaju masku na licu održavajući pritom propisanu udaljenost od polaznika.

Hrvatski sportski plesni parovi odlaze u susjednu Sloveniju, BiH, Srbiju i Italiju gdje se treninzi i plesna natjecanja normalno održavaju, za razliku od naše zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close