Zaštićeni svjedok neće svjedočiti protiv Svilana, ne mogu ga pronaći

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2013. u 11:27
Siniša Svilan / Photo: Borna Filic/PIXSELL

“Krešo” se inače već u nekoliko navrata nije odazvao sudskom postupku.

Zaštićeni svjedok pod pseudonimom "Krešo" koji je u istrazi navodno teško teretio Sinišu Svilana neće svjedočiti na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV optuženom za korupciju jer je Uskok, u nemogućnosti da pronađe svjedoka, odustao od njegova saslušanja. Uskokova tužiteljica izvijestila je danas sutkinju zagrebačkog Županijskog suda Jasnu Smiljanić da nisu uspjeli kontaktirati zaštićenog svjedoka te da zbog "ekonomičnosti postupka" odustaju od njegova ispitivanja na glavnoj raspravi.

"Krešo" se inače već u nekoliko navrata nije odazvao sudskom postupku. Riječ je o svjedoku koji je, po pisanju tiska, u istrazi tužiteljima ispričao da su od producentske tvrtke Core Media honorare "opranog" novca primali neki političari, dužnosnici državnih tvrtaka, izdavači i kolumnisti zaposleni u tiskanim medijima, među kojima navodno i dvoje bivših čelnika s HRT-a. Osim njegova identiteta, nije poznato ni zašto je "Kreši" dodijeljen status zaštićenog svjedoka.

Svilanova obrana, koja može biti zadovoljna potezom Uskoka, odustala je, pak, od saslušanja niza svjedoka, medijskih djelatnika – bivših čelnika HRT-a i HTV-a Vanje Sutlića i Marije Nemčić, novinara Berislava Jelinića, Denisa Kuljiša, Ivane Pezo, Ksenije Kardum te Svilanove supruge Silvane Mustapić. U nastavku suđenja, 12. ožujka trebali bi se saslušati posljednji svjedoci, među kojima Mario Cikač, kojega se na suđenju spominjalo kao osobu kaja je u Core Mediji bila zadužena za isplatu mita i honorara na crno.

Nakon saslušanja tih svjedoka očekuje se da će Svilan iznijeti svoju obranu od Uskokovih optužbi da je od 2004. do 2007. od vlasnika Core Media Vladimira Šelebaja Sellierija primio više od 260 tisuća eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija te producentske kuće, pri čemu je za svaku emisiju Svilan navodno dobivao po tisuću eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close