Zagreb juriša na 50 milijuna eura za tramvajsku prugu do Velike Gorice

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2016. u 15:35
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Kako su kazali iz Ureda, u tijeku su i pripreme za izradu predstudije izvodivosti u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture.

Grad Zagreb izborio se za 180 milijuna kuna. Iznos je to koji je, na osnovi dosad objavljenih natječaja, odobren za financiranje iz EU fondova od siječnja 2014. do travnja ove godine i odnosi se na ukupno 14 različitih projekata kojima je Zagreb tražio novac od Europske unije.

Kako piše Večernji list, najveći “povučeni” iznos u kontekstu prijavljenih i ugovorenih projekata je 50 milijuna kuna koji se odnosi na financiranje e-škole, projekta kojem je cilj informatizacija 25 gradskih osnovnih i srednjih škola.

Ipak, jedan od najvažnijih projekata za Zagrepčane je onaj kojim je osigurano nešto više od 30 milijuna kuna za projektiranje rekonstrukcije i proširenja vodoopskrbne mreže i kanalizacijskog sustava Grada Zagreba, kao i projekt vrijedan 20 milijuna kuna kojim se financira gradnja magistralnog cjevovoda Aleja Bologne – Lisičina, čime se unapređuje opskrba pitkom vodom za 65 tisuća stanovnika.

Kako su kazali iz Ureda, u tijeku su i pripreme za izradu predstudije izvodivosti u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, a sve kako bi se realizirao dugonajavljivani projekt – povezivanje Zagreba i Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman. Vrijednost takve investicije, koju više desetljeća čekaju i stanovnici Velike Gorice i Zagreba, procijenjena je na više od 50 milijuna eura.

– U sklopu projekata za poboljšanje javnog prometa pripremaju se mnogi koji uključujuunapređenje tramvajskog prometa, kao i za građane zanimljiv projekt uspostave cjelovite biciklističke mreže – kazala je pročelnica Ricov naglasivši da će se nove suvremene biciklističke staze povezati na već započeti projekt Greenway – gradnju 152 kilometra biciklističke državne rute po kruni Savskog nasipa u vrijednosti 140 milijuna kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

a za 5 godina će pruga od gorice do siska…

Počeo Bandić kampanju, preslaguje cijene parkinga, stvara nove koalicije, “kreće” u velike investicije. Ništa ne govori što je sa Jarunskim mostom, produžetkom Vrapčanske aleje, žičarom na Sljeme i masom drugih velikih projekata koje obećava prije svakih izbora. Zagreb ne povlači iz EU fondova malo ili gotovo ništa sredstava a jasno je i zašto, tu sve treba biti čisto i transparentno od čega on bježi kao vrag od tamjana. Stvarno neke ne možeš ni kolcem otjerati kada raspolaže sa toliko novaca da ih dijeli šakom i kapom po cijeloj Hrvatskoj a i svojoj BiH, i redom kupuje sve oponente koje mu se suprostave.

New Report

Close