Zagreb diže kredit od 40 milijuna eura. Evo za što je sve namijenjen

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2022. u 10:02
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prema podacima iz otplatnog plana, Grad će na ime kamata i svih ostalih bankarskih naknada za kredit od 40 milijuna eura na koncu platiti 5,89 milijuna eura.

Nakon što su prošlog mjeseca zastupnici u Skupštini Grada Zagreba dignuli ruke za kredit u visini od 240 milijuna eura za Zagrebački holding sada na sjednicu gradskog parlamenta, zakazanu za 13. listopada, stiže zaduženje od 40 milijuna eura (300 milijuna kuna) za Grad.

Kako se navodi u obrazloženju, riječ je o kreditu koji je planiran u planu financiranja proračuna za 2022. godinu, a sredstva su namijenjena za gradnju objekata na području prometa i komunalnog gospodarstva, zatim za izgradnju objekata za društvene djelatnosti i obnovu objekata oštećenih potresom te kapitalni projekt Novi hrvatski prirodoslovni muzej i rekonstrukciju objekta Napuštene zemaljske uzorite pivnice, piše tportal.hr.

Najveći dio novca (112,5 milijuna kuna) namijenjen je obnovi školskih objekata, slijede oni zdravstveni (62,9 milijuna kuna), rekonstrukcija spomenute pivnice (26,1 milijun kuna) te predškolske ustanove (25,9 milijuna kuna).

Kredit se podiže kod kluba banaka (Erste, OTP, Zaba) s fiksnom kamatnom stopom od 3,20 posto uz otplatu u deset jednakih polugodišnjih rata po isteku grace perioda od dvije godine, a on počinje teći od povlačenja zadnje tranše kredita.

Prema podacima iz otplatnog plana, Grad će na ime kamata i svih ostalih bankarskih naknada za kredit od 40 milijuna eura na koncu platiti 5,89 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close