VIDEO: Za Valkane zainteresirani najveći hotelski brendovi, investitor demantira glasine

Autor: Marija Crnjak , 20. rujan 2022. u 07:00
Ulagač u Hotel Valkane je osnivač United grupe Dragan Šolak, vlasnik trgovačkog centra Max City/PD

Tvrtka zbog čijeg će se projekta u Puli održati referendum ide po lokacijsku dozvolu.

Nešto manje od mjesec dana prije održavanja referenduma o turističkoj gradnji na obalnom šetalištu Lungomare u Puli, a nakon prezentacije gradskim vijećnicima i građanima u travnju, tvrtka Hotel Valkane u ponedjeljak je objavila i video sa svim detaljima budućeg Hotela Valkane. Tvrtka uskoro predaje zahtjev za lokacijsku dozvolu, otkrio je Zoran Kostić, voditelj projekta.

Bez zadiranja u javni prostor
“Mislim da će iz tog zahtjeva, ali i ovog videa, biti potpuno jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti.

Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima, čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor. Broj stabala i zelenila se značajno povećava.

Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti”, kaže Kostić.

Kako je poznato, referendum o turističkoj gradnji izglasan je na inicijativu aktivista koji se protive ovoj investiciji na lokaciji, te je Građanska inicijativa u svibnju skupila više od 11.000 potpisa za referendum. Investitor je u proteklom periodu poduzeo i pravne korake kako bi demantirao i zaštitio se od neistinitih tvrdnji koje se plasiraju u javnost.

Pred nekoliko dana pozvali su “pojedince koji promoviraju stavove da Puli ne treba hotel s pet zvjezdica” da se suzdrže od incidenata prema onima koji misle drugačije.

Referendum će se održati u nedjelju, 9. listopada, nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnio potreban broja birača i da je referendumsko pitanje sukladno zakonu.

U videu koji su pustili jučer u javnost vidi se da je hotel s 5 zvjezdica, u koji planiraju uložiti pola milijarde kuna, udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, a šetnica i plaže ostaju dostupne javnosti.

Ozeleniti devastirano
“Lungomare je danas otvoren za sve i tako će i ostati nakon izgradnje hotela. Ovaj projekt je najmoderniji zeleni hotel otvoren svima, nije žicom ili ogradom ograđen resort. Cestovni prilaz hotelu je s istočne, stražnje strane postojećom prometnicom, čime se maksimalno čuva postojeća šuma uz minimalne intervencije.

Hotel se radi u rupi napuštenog kamenoloma, čime se on sanira prema svim standardima struke i nije betonska gromada uz more, ne zaklanja pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti. Zapravo, sve je potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu.

Slike i video, a na koncu i dokumentacija koju ćemo predati za dozvolu, jasno pokazuju našu namjeru poticanja daljnjeg razvoja Pule s ovim projektom u koje se sada svaki dobronamjerni pojedinac može i osobno uvjeriti”, kaže Kostić u objavi.

Osvrnuo se i na spekulacije kako hotelijerstvo nije osnovna djelatnost investitora i demantirao da će projekt prodati nekom trećem, tko može imati drugačije planove. Kako je poznato, ulagač je osnivač United grupe Dragan Šolak, vlasnik trgovačkog centra Max City.

“Najveći svjetski luksuzni brendovi su već zainteresirani za upravljanjem Hotelom Valkane i koji god od operatera koji su ušli u uži izbor bude izabran, bit će dodana vrijednost ne samo Puli već istarskom i hrvatskom turizmu. Pregovori s potencijalnim operaterima su pri kraju i vjerujem da ćemo do kraja godine imati potpisane ugovore, a tada ćemo ih moći i javno predstaviti”, zaključuje Kostić.

Komentirajte prvi

New Report

Close