Za Uljanik – 6. sreća? Nastavak brodogradnje obaveza

Autor: Marija Brnić , 01. ožujak 2024. u 07:00
Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak još danas čeka uplate jamstva za sudjelovanje na licitaciji/S. Miljević/PIXSELL

U pismima koja su dostavili potencijalni kupci iščitava se velik interes za druge djelatnosti, uključujući i turističke.

S prvim danom ožujka biti će jasno hoće li se itko javiti s konkretnom ponudom na 6. pokušaju prodaje većinskog udjela u ‘novom’ Uljaniku 1856.

Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak još danas čeka uplate jamstva kojom potencijalni kupci stječu pravo sudjelovanja u licitaciji (ponedjeljak), a iz neslužbenih informacija, mali su izgledi da bi se netko od onih koji su iskazali interes doista i uključio u dražbu.

Od šest tvrtki koje su pismeno potvrdile zanimanje za pulski škver, oni koje se smatra nešto ozbiljnijim u startu su i najavili da im je namjera prije natjecanja najprije razgovarati s državom oko nastavka gradnje brodova, mogućeg dogovora o umanjenju obveza koje brodogradilište ne podmiruje, te pitanja duljine trajanja koncesije.

No, ako se dražba s početnom cijenom od 6,9 mil. eura i bude održala, ostaje otvoren čitav niz pitanja o kojima ovisi realizacija prodaje. Država se kao glavni vjerovnik u tom slučaju prodaje, čuje se neslužbeno, namjerava voditi ne isključivo financijskim iznosom koji će donijeti prodaja, nego i osiguranjem nastavka brodogradnje.

Naime, u pismima koja su dostavili potencijalni kupci iščitava se velik interes za druge djelatnosti, uključujući i turističke. Konačnu riječ imat će skupština vjerovnika u utorak.

Komentirajte prvi

New Report

Close