Za šest projekata razvoja održivog turizma jadransko-jonske regije nudi se 250.000 eura

Autor: Lucija Špiljak , 19. siječanj 2021. u 21:59
Radi se o projektima koji spajaju teme transporta, održivog turizma, obnovljivih izvora energije/HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Ponuđeno je nešto više od 295.000 eura, a razvoj ideja, koje su već predložene, financirat će se kroz aktivnosti EUSAIR Facility Point Plus projekta.

Nakon što su dobili posao za razvoj projekata u području inovativnog turizma za cijelo područje Jadransko jonske makroregije, hrvatskim stručnjacima novim natječajem pruža se nova šansa za dokazivanje u području održivog turizma i održivog razvoja na makroregionalnom području.

Služba Vlade Slovenije objavila je otvoreni postupak javne nabave za razvoj šest projektnih ideja. Ponuđeno je nešto više od 295.000 eura, a razvoj ideja, koje su već predložene, financirat će se kroz aktivnosti EUSAIR Facility Point Plus projekta.

Navodi se kako su one ozbiljan korak prema ostvarenju Jadransko-jonske strategije EUSAIR. Strategija uključuje održivost kao obavezu iz Europskog zelenog plana.

Fokus se stavlja na trošenje resursa i očuvanje kulturnog i prirodnog naslijeđa, a radi se o projektima koji spajaju teme transporta, održivog turizma, plavog rasta, obnovljivih izvora energije i kvalitete okoliša.

Stručnjacima koji se pronalaze u prirodi projektnih ideja nudi se oko 50.000 eura za njihov razvoj, a u četiri projektne međusektorske ideje istaknute su teme održivog turizma. Rok za prijavu je 12. veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close