Za savjetnika samo 8 ponuda, cijene visoke

Autor: Ksenija Puškarić , 17. listopad 2012. u 21:59
M. Hrebac (druga zdesna) iz povjerenstva za izbor najavila je da će ministar odluku donijeti za 45 dana/PXL

Traže od 50,8 do 86,2 milijuna kn.

Za usluge savjetnika u monetizaciji javnog duga Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb osam ponuditelja traži od Vlade između 50,8 i 86,2 milijuna kuna. Visoke cijene i slab interes, moglo se jučer čuti u hodnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Najskuplju ponudu dali su Goldman Sachs i Interkapital vrijednosni papiri, koji od Vlade traže 86,25 milijuna kuna s PDV-om. Odvjetničko društvo Bardek, Lisac, Mušec, Skoko, Šarolić dalo je zajedničku podudu s CMS-om iz Beča i Ekonomskim institutom Zagreb od 78,6 milijuna kuna. Britanski Macquaire Capital Europe nudi svoje usluge za 71,5 milijuna kuna, a francuski BNP Paribas za 70,3 milijuna kuna. Na natječaj su se još javili N. M. Rotchild&Sons iz Londona, koji traže 69,9 milijuna kuna. Zagrebačka banka s londonskim J. P. Morganom traži 66,7 milijuna kuna. Francuzi, Lazard Freres i Watson Farley&Williams, konzultirali bi Vladu za 60,2 milijuna kuna, dok je najnižu ponudu – 50,8 milijuna kuna – dala Erste Group Bank iz Beča s Deloitte savjetodavnim uslugama iz Zagreba i odvjetničkim društvom Wolf Theiss Rechtsanwalte.

Kako je istaknuka Marija Hrebac, predsjednica povjerenstva za izbor savjetnika, kriterij pri odabiru neće biti samo cijene, već povoljnija ekonomska ponuda. Odluku o savjetniku, kazala je, donijet će ministar u roku 45 dana, nakon analize svih ponuda.Budući savjetnik, čija je zadaća financijsko, pravno, tehničko i marketinško savjetovanje, od Vlade će dobiti maksimalno 3,2 milijuna kuna, odnosno četiri posto ukupne vrijednosti javne nabave koja iznosi 80 milijuna kuna. Ostatak će dobiti nakon pronalaska koncesionara, što se očekuje u rujnu iduće godine. Vlada se nada da će koncesijom dobiti oko tri milijarde kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close