Za sanaciju zagrebačkih mostova treba 257 mil. kuna

Autor: Mateja Šobak/VL , 20. kolovoz 2018. u 14:07
Obnova Jadranskog stajala bi više od 65 mil. kn/Borna Filić/PIXSELL

IGH-ova analiza pregleda savskih prijelaza pokazala da je u najlošijem stanju Jadranski most.

Hidroizolacija, asfalt, rubnjaci i pješačke staze, kompletan sustav odvodnje mosta, sjeverni i južni prilazni vijadukt te gredni most iznad Save…, troškovi obnove Jadranskog mosta u Zagrebu se penju na nešto više od 65 milijuna.

Rezultat je to IGH-ove analize šestogodišnjeg pregleda svih zagrebačkih mostova koji je radio IGH, a kojim je, kažu u Gradu Zagrebu, dijagnosticirano stanje svih prijelaza preko Save.

Prema podacima Gradskog ureda za prostorno uređenje, upravo je Jadranski most u najlošijem stanju, Most mladosti sljedeći je, u njega treba uložiti 61,2 milijuna kuna. Sanacija Mosta slobode ići će u etapama.

Ove godine planira se započeti sanacija nogostupa, vijenaca i ograda mosta, što je trebalo ovog ljeta početi, no zbog odugovlačenja procesa još nisu krenuli.

U najboljem je stanju Domovinski most na kojem će se za šest milijuna sanirati samo pukotine u betonima pilona te na asfaltu pješačkih staza. Da svi nedostaci na svim mostovima budu uklonjeni, trebat će, kaže pročelnik Gradskog ureda Dinko Bilić, 257 milijuna kuna, što je 30 milijuna manje od iznosa koji će se dati za rekonstrukciju remetinečkog rotora.

Komentirajte prvi

New Report

Close