Za Šamisova obećanja kasno, vjerovnici TLM-a sutra odlučuju

Autor: Suzana Varošanec , 04. listopad 2015. u 22:01
Igor Šamis - vlasnik TLM-a/ Duško Jaramaz/PIXSEL

O planu dužnika vjerovnici glasuju u utorak, što je zadnji dan tog postupka.

Predstečajni postupak šibenskog TLM Aluminiuma koji vjerovnicima duguje 63 milijuna eura, došao je do kraja s novim planom, ali uz nova obećanja.

Na sutrašnjem ročištu, ujedno i 210. danu predstečaja, što je zakonski 'dead line' i  postupak se više ne može produžiti, očekuje se da vjerovnici neće prihvatiti plan, te da će Fina konstatirati da je postupak obustavljen. Ključno je što trenutno nije jasno s čime raspolaže Igor Šamis – vlasnik TLM-a koji je to postao za jednu kunu, jer su u podlozi plana nova obećanja,a vremena više nema. Plan uključuje pismo namjere švicarske investicijske banke, ali ono nije obvezujuće, iako bi, kaže Šamis, donio obvezujuće pismo do 27. listopada zajedno s planom da do 27. prosinca otkupi dugove s 35 mil. eura.

Do zadnjeg trena navodno ne će se znati hoće li glasovati i razlučni vjerovnici. Postigli su navodni dogovor da je rješenje u stečaju TLM-a kojeg bi slovenski Impol preuzeo, te isplativši vjerovnike pokrenuo punu proizvodnju. Dođe li do obustave, stečaj TLM-a neće predložit Fina (prije predstečaja blokada nije trajala duže od 60 dana), nego bi navodno to tražila Uprava TLM-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close