Za prijevoz psa ili ručne prtljage, ZET naplaćuje karte

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2018. u 11:42
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Cijena za pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom za prijevoz ručne prtljage ili pasa čiji vlasnik ima propisanu veterinarsku ispravu u jednoj zoni iznosi u dnevnom prometu deset kuna, a u noćnom 15 kuna.

– Gospodična, kartu za torbe, rekao mi je jedan od kontrolora, a ja sam i dalje mislila da se šali – ispričala je Magdalena Bašić Večernjem listu, kojoj su djelatnici ZET-a zatim pojasnili da u slučaju prevoženja prtljage koja zauzima dodatna mjesta u tramvaju mora platiti i smještaj torbi.

Pustili su je, kaže studentica, bez kazne, ali i upozorili da “ubuduće pazi na pravila” koja uistinu postoje:

– Cijena za pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom za prijevoz ručne prtljage ili pasa čiji vlasnik ima propisanu veterinarsku ispravu u jednoj zoni iznosi u dnevnom prometu deset kuna, a u noćnom 15 kuna. Skije i ručna prtljaga manjeg obujma i težine te ručne transportne kutije s kućnim ljubimcima koje putnik drži u ruci ili na krilu i ne zauzimaju posebno mjesto, prevoze se besplatno – stoji u cjeniku za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području grada Zagreba, koji je ZET donio prije dva i pol tjedna.

To pravilo, međutim, pojašnjava Dražen Jović iz Sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, postoji već neko vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close