Sezonski vlakovi: Za par dana uspostavlja se nova željeznička veza, objavljene cijene karata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. svibanj 2023. u 12:46
Foto: Pixabay

Polasci iz Sarajeva planirani su u jutarnjim satima, a iz Ploča u 18 sati i 26 minuta.

Željeznička veza između Sarajeva i Ploča bit će ponovo uspostavljena od 2. lipnja no trajat će samo do kraja kolovoza, najavili su iz sjedišta Željeznica Federacije BiH u Sarajevu. Sezonski vlak koji je istodobno jedina međunarodna željeznička veza kojom se može otputovati iz BiH uspostavlja se dok traje turistička sezona, a prometovat će vikendom odnosno petkom, subotom i nedjeljom.

Polasci iz Sarajeva planirani su u jutarnjim satima, a iz Ploča u 18 sati i 26 minuta. Karta u jednom pravcu stajat će 25 konvertibilnih maraka odnosno nešto manje od 13 eura dok je cijena povratne karte 41,40 KM odnosno nešto više od 21 eura.

Putnici koji kupuju kartu iz pravca Sarajeva do Ploča to moraju učiniti dan prije putovanja, a obvezni su ostaviti i osobne podatke radi ubrzanja kontrole na graničnom prijelazu s Hrvatskom. Kupnja karata iz Ploča može se obaviti isti dan kada se planira putovanje.

Posljednji vlak na ovoj liniji planiran je za 27. kolovoza. Između BiH i susjednih država već godinama nema stalnih željezničkih veza u putničkom prometu, a pregovori koji su prošle godine vođeni o uspostavi vlaka između Sarajeva i Zagreba završili su bez rezultata.

Organiziranje željezničkog prometa u BiH uz zastarjelu infrastrukturu komplicira i činjenica da je ona podijeljena po entitetima pa se tako na prelasku iz jednog u drugi moraju mijenjati lokomotive što dodatno usporava prometovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close