Nakon više desetljeća stiže im novi, moderni vlak. Pokrivat će čak osam linija

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2023. u 08:06
Foto: Pixabay

Pokrivati će osam najfrekventnijih linija u Istri s najvećim brojem putnika.

Suvremeni dizel-električni motorni vlak pustit će se u promet na istarskom području u ponedjeljak, 6. ožujka, izvijestili su iz HŽ Putničkog prijevoza. Taj će niskopodni vlak, koji je do sada prometovao na varaždinskom području, voziti kao redovni vlak br. 4704 koji iz kolodvora Pula polazi u 9.02 sati, piše Glas Istre.

“Puštanjem novog dizel-električnog motornog vlaka serije 7023 u promet unaprijedit će se kvaliteta usluge željezničkog putničkog prijevoza na istarskom području. Vlak ima 167 sjedećih mjesta, opremljen je rampama za ulazak osoba u invalidskim kolicima, ima videonadzor, suvremeni audio i video sustav za najavu stajališta te besplatan pristup internetu” javlja Mihaela Tomurad Sušac, ravnateljica Ureda Uprave HŽ-a.

Doznajemo također da će vlak pokrivati osam najfrekventnijih linija u Istri s najvećim brojem putnika. Istarskom se željeznicom u najvećem broju koriste školarci. Međutim, zbog sanacije usjeka pruga na dionici državna granica – Buzet – Pula bit će zatvorena za promet između kolodvora Lupoglav i Pazin od 6. ožujka do 21. travnja, osim subotom, nedjeljom i blagdanom, od 8.20 do 13.20 sati. U periodu dok pruga bude zatvorena putnike će na relaciji Lupoglav – Pazin i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi.

Komentirajte prvi

New Report

Close