Za ovakvo ‘popularno’ parkiranje od sada bi mogli dobiti 300 kuna kazne

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2020. u 08:56
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Za stanare koji nemaju garaže parking je poseban problem.

Jedan je tip parkinga posebno popularan u sjevernijim kvartovima podno Medvednice gdje krivudave ulice započinju svoj uspon. Tamo pješaci često i ne mogu hodati nogostupom, zbog auta koji su parkirani preko njega, pa sve do ograda ili zgrada. No, ti kvartovi nikako nisu jedini, na isti se problem može naići diljem cijelog grada u kvartovima u kojima prevladavaju obiteljske kuće, gdje nema velikih parkirališta.

Za stanare koji nemaju garaže tamo je parking poseban problem, no izgleda da ti automobili ne smetaju samo pješacima. Veći problem predstavljaju jako velikim vozilima koja ne mogu nesmetano prometovati zaparkiranim ulicama. Jedno od njih je i vozilo Čistoće, piše Zagrebinfo.

Upravo bi zbog njega i mogli dobiti kaznu, što se već desilo stanarima XI Južne obale. O tom je slučaju stanare obavijestio jedan član Facebook grupe ‘ZaKAJ? Za KAJzericu!’. On je obavijestio ostale članove kao je komunalni redar jučer podijelio kazne svim vozilima koja su bila parkirana na cesti, jer vozilo Čistoće nije moglo proći zbog čega je trubilo u nedogled. I to navodno nije prvi puta.

Isti je član upozorio da bi kazna od 300 kuna uskoro mogla snaći i stanovnike XI Podbrežja. Kaže da su, od kad su se maknuli stupići koji omeđuju nogostup, stanari počeli masovno tamo parkirati svoje automobile, pa se sad Čistoće jedva progurava. On je zaključio i da je sve zato da “majstori”, kako kaže, ne bi morali hodati malo dalje, pa ako se prepoznate među tim majstorima, pripazite gdje parikrate kako i vi ne bi na svojim vozilima našli istu čestitku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pljačkanje građana. Na te uzbrdice ne treba slati mega-vozila.

New Report

Close