FOTO: Nova jadranska ljepotica imat će 5 zvjezdica i dva atrija u prizemlju s nezaboravnim pogledom

Autor: Marija Crnjak , 22. veljača 2023. u 12:20

Za turistički dio do 2025. još 480 milijuna.

Nakon što je u siječnju projekt dobio izmjenu i dopunu građevinske dozvole, novi Hotel Marjan predstavljen je u utorak u Splitu, a izložili su ga Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, Silvije Novak i Zorislav Petrić iz Studija 3LHD koji potpisuje projekt, te Armando Vičić, predsjednik Uprave Adrisove tvrtke Abilia. Popović je istaknuo da Adris do 2025. u turistički dio poslovanja planira uložiti dodatnih 480 milijuna eura.

“Time će Maistra postati najveća nacionalna turistička tvrtka u luksuznom segmentu pozicionirana u rastućim i međunarodnim prepoznatljivim odredištima – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a ovime i u Splitu.

Uz obnovu zagrebačkih hotela Panorame i Westina, ulaganje u obnovu hotela Marjan, vrijedno više od 100 milijuna eura, bit će jedno od najvećih pojedinačnih u hrvatski turizam”, kazao je Popović.

Koncept rekonstrukcije Hotela Marjan zadržava sve urbanističke postavke izvornog projekta Lovre Perkovića. Sastoji se od horizontalne troetažne baze s dva atrija oko kojih se nižu javni prostori hotela i vertikale koja zadržava funkcije definirane izvornim projektom.

Cijela rekonstrukcija bit će realizirana u gabaritima postojeće građevine. Hotel Marjan imat će 5 zvjezdica, 285 smještajnih jedinica, a prostirat će se na 15 etaža od podruma do vertikale tornja, gdje će se nalaziti isključivo smještajne jedinice.

U podrumu će biti garaža s 285 parkirnih mjesta. Javni prostori nižu se od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine. Sadržaji koji služe aktivaciji hotela su dva atrija u prizemlju od kojih je veći s bogato zasađenim mediteranskim biljnim vrstama i služit će kao dnevni boravak na koji su orijentirana dva restorana te hotelski lobby.

Kongresna dvorana moći će se dijeliti na tri manje, a ukupno će primati 500 osoba. Ostali javni sadržaji su zatvoreni dio wellnessa, koji će biti smješten na 1. i 2. katu i protezat će se na 1700 m2. Wellness će se sastojati od unutarnjeg bazena od 140 m2, prostora za vježbanje te spa dijela sa saunama, prostorima za relaksiranje i masažnim sobama.

Komentirajte prvi

New Report

Close