1.000 kuna džeparca učenicima koji upišu ovo zanimanje i za praksu odaberu PPK

Autor: Suzana Varošanec , 09. svibanj 2022. u 14:28
Foto: VEDRAN TOLIĆ

Karlovačka tvrtka efektno potiče upis zanimanja mesar/ica.

PPK karlovačka mesna industrija sa 600 zaposlenika, jedna od tri mesoprerađivačke tvrtke članice Grupe Pivac, planira nastavak širenja poslovanja, što izgleda znači i najavu prebačaja godišnjih prihoda koji su već iznad 1,3 milijardi kuna. Ovaj tržišni podatak o ekspanziji dolazi u okviru nastavka kampanje u cilju promicanja strukovnog zanimanja mesar i mesarica među mladima.

Kontinuirana utakmica

Kroz kontinuiranu utakmicu za privlačenje i zadržavanje mladih stručnih kadrova za ovo deficitarno zanimanje dolaze im rezultati pa po modelu stipendiranja nastavljaju i u novoj školskoj godini s 1000 kuna popravljati mjesečni džeparac učenika koji upišu ovo zanimanje i za pohađanje stručne prakse odaberu PPK. Lansirana kampanja “Biraj mudro, za sigurnu budućnost” bitan je razlog zašto trenutačno profesionalno opredjeljenje za ovo zanimanje vezuje 15 učenika karlovačke Mješovite industrijsko-obrtničke škole u sklopu trogodišnjeg obrazovanja. Kako je nužan preduvjet uspješnog obrazovanja kvalitetna praktična nastava, to se postiže uz pomoć prakse u PPK-u gdje koristeći najmoderniju tehnologiju budući mesari mogu usvojiti znanja vezana za čitav proizvodni proces. To znači i da kao kvalitetno obučena radna snaga nakon školovanja nastavljaju na radnom mjestu koja tvrtka čuva za svoje stipendiste. Naime, svi koji su kao njihovi stipendisti završili ovu školu, a odlučili su ostati u Karlovcu, u ovoj su karlovačkoj industriji dobili svoj prvi posao.

Dobra motivacija

Prema predsjedniku Uprave PPK karlovačke mesne industrije Igoru Miljaku, za zanimanje mesara zaista se može reći da ima sigurnu budućnost: naime, on tvrdi da planovi ove tvrtke i Grupe Pivac obuhvaćaju daljnje širenje pa je logično da će potrebe za kvalificiranim stručnim kadrom i dalje rasti. Kako bi motivirali srednjoškolce da odaberu ovo zanimanje, uz stipendiju, navodi, nude i besplatne udžbenike te plaćeni rad na praksi i troškove prijevoza, besplatni topli obrok tijekom prakse i druge pogodnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close