Za novi projekt “Startaj s PISKOM!” 6,5 milijuna kuna iz EU fondova

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2017. u 11:49
Grad Sisak, Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Cilj projekta „Startaj s PISKOM!“ je dodatno proširenje kapaciteta i opremanje postojeće poslovne infrastrukture te pokretanje Centra za 2d i 3d tehnologije.

Applied Ceramics-u, kao nositelju projekta Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK odobreno je 6,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projektnu prijavu pod nazivom “Startaj s PISKOM!” iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu OP “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.

Druga je to faza razvoja Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK i nastavak uspješno realizirane prve faze razvoja pokrenute 2014. godine, koja je rezultirala kompletno popunjenim postojećim kapacitetima PISAK-a.

Cilj projekta „Startaj s PISKOM!“ je dodatno proširenje kapaciteta i opremanje postojeće poslovne infrastrukture te pokretanje Centra za 2d i 3d tehnologije. Razvojem i poboljšanjem kvalitete usluga Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK povećava se dostupnost poduzetničke poslovne infrastrukture malom i srednjem poduzetništvu u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna kuna, od čega čak 95 % sufinancira EU.

Projekt “Startaj s PISKOM!” omogućuje daljnji rast i razvoj poduzetništva na sisačkom području, te pruža dodatne mogućnosti lokalnoj i regionalnoj zajednici za implementaciju politika lokalnog ekonomskog razvoja, a mikro, malim i srednjim tvrtkama (MSP) nudi poslovanje na jednom mjestu uz dijeljenje zajedničkih usluga na novi i originalni način.

Provedbom projekta “Startaj s PISKOM!” na raspolaganje poduzetnicima stavlja se novih 1.745 m2 postojećeg poslovnog prostora na II., IV. i V. katu PISKA u sklopu kojih će se opremiti nove 32 funkcionalno-prostorne jedinice (uredi, proizvodno-skladišni moduli, sale za sastanke, multifunkcionalne konferencijske sale i sl.).

Projektom je ujedno predviđeno pokretanje Centra za 2d i 3d tehnologije za potrebe poduzetnika i industrije čime se otvara  mogućnost pružanja nedostajućih usluga, te značajno unapređuju  usluge prema malim i srednjim poduzetnicima koje pruža PISAK.

Osim zakupa poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama u periodu do pet godina, poduzetnicima će biti na raspolaganju i druge usluge “sve na jednom mjestu”  koje će PISAK nuditi po subvencioniranim cijenama kao što su: savjetodavne usluge i mentorski rad, usluge promocije, poslovne edukacije, stručnih seminara, usluge koje će pružati Centar za 2d i 3d tehnologije, virtualni ured, administrativne i tajničke usluge, korištenja sale za sastanke, zakup “open-space” ureda, usluge korištenja multifunkcionalne konferencijske sale i sl.

Ciljne skupine, budući korisnici PISKA su mali i srednji poduzetnici i to poduzetnici početnici (do 3 godine starosti trgovačkog društva, obrta zadruge), poduzetnici stariji od 3 godine od osnivanja tvrtke, mladi poduzetnici (do 30 godina starosti osnivača), žene poduzetnice, studenti poduzetnici, poduzetnici s invaliditetom, inovatori, dizajneri, freelanceri, poduzetnici koji se bave informacijskim tehnologijama te poduzetnici koji razvijaju novi proizvod/uslugu ili osvajaju nova tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close