Zagreb dobiva novi bazen vrijedan 18 milijuna eura, raspisan je natječaj

Autor: Dario Topić/VL , 14. siječanj 2024. u 07:59
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rok za dostavu ponuda na natječaj za izvođača radova za bazen Špansko jest 13. veljače.

Grad Zagreb objavio je u srijedu natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju bazena u Španskom. Vrijednost radova procijenjena je na 18 milijuna eura bez PDV-a, a gradnja bi trebala početi na proljeće, priopćili su iz gradske uprave.

“Ovo je jedan od naših najavljenih velikih strateških projekata čija izgradnja kreće ove godine”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dodavši da to neće biti samo sportski bazen već i rekreacijski i društveni centar.

U priopćenju se ističe da se početak radova očekuje na proljeće, a rok za izgradnju i opremanje objekta je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Rok za dostavu ponuda na natječaj za izvođača radova za bazen Špansko jest 13. veljače.

Izgled i detalje budućeg bazena osmislio je projektni studio Ante Murales autora Ante Nikše Bilića, Sunčice Mastelić-Ivić i Marka Gusića. A prema njoj, plan je oživiti ideju kupališta iz 19. stoljeća, no na moderniji način, unutar zatvorenog i staklenog, osvijetljenog prostora u koji će se ugraditi i vrtovi postavljeni uz vanjski rub zgrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close