Vukovarsko-srijemska ima čak 35 novih slučajeva, porast i u Zagrebu – 26 novih

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2020. u 12:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U četvrtak su zabilježena su 104 nova slučaja, tri su osobe preminule. Prema izvješćima koja stižu iz svih krajeva Hrvatske i danas bi mogli imati visoku brojku novozaraženih. Službeno će jedinstveni podatak za Hrvatsku biti objavljen u 14 sati, ali Krunoslav Capak je nakon sastanka u Vladi objavio da je danas 84 oboljela.

Danas imamo 84 novooboljela, to je nešto niža brojka nego ranijih dana. Brojke skaču malo gore, malo dolje, postoji jedan blagi silazni trend, za koji mi nadamo da će se intenzivirati, rekao je Krunoslav Capak nakon sastanka u Vladi.

Novih žarišta u ovom trenutku nema, dodao je.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 35 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (8 iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 3 iz Županje, 1 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 2 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Đeletovaca, 2 iz Gradišta, 2 iz Gunje, 1 iz Ilače, 1 iz Ivankova, 1 iz Komletinaca, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Rokovaca, 2 iz Vođinaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 321, od kojih je 88 osoba izliječeno, a 2 osobe su preminule ( 1 osoba preminula sa COVID-om, 1 od COVID-a).

Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4657.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđena su 3 kršenja samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 54 radnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).

S područja Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 testirano je 266 osoba, a u petak prijepodne je  županijski stožer Civilne zaštite objavio da je 13 pozitivnih na koronavirus, osam osoba iz Splita, dvije iz Sinja te po jedna  iz Solina, Gradca i Hrvaca.

Medu novooboljelima je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Od 13 novooboljelih osoba njih četiri su kontakti prije zaraženih, a devet se osoba epidemiološki obrađuje.
Na području Splitsko-dalmatinske županije 449 osoba je u samoizolaciji.

U splitskome KBC-u na bolničkom je liječenju devet osoba, a jedna je na respiratoru, priopćili su iz Stožera.

U Gradu Zagrebu u protekla je 24 sata zabilježeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za novinare.

U samoizolaciji je ukupno 528 osoba, a 36 osoba je potencijalno više izliječenih, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” jučer je obavljeno 359 testiranja. Od novih slučajeva, 12 osoba su kontakti ranije oboljelih osoba, a devet osoba ima nejasnu epidemiološku amnezu. Jedan je mogući kontakt s oboljelom osobom iz inozemstva, a četiri osobe još uvijek u obradi.

“Ono što nas zabrinjava ovog časa je da imamo sve više zahtjeva i molbi za testiranje uz plaćanje. Za sada smo stalno imali da su ti svi ljudi bili negativni, a zadnjih dva dana gdje je gotovo 10% pozitivnih osoba”, kazao je ravnatelj NZJZ-a Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

Komentirajte prvi

New Report

Close