Vrh Hrvatskog nogometnog saveza u Jastrebarskom

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2015. u 13:47
www.jastrebarsko.hr

Vodstvo HNS-a te gotovo svi predstavnici klubova 2. Hrvatske nogometne lige, održali su 27. siječnja u Jastrebarskom plenarnu sjednicu klubova ovog prestižnog ranga nogometnog natjecanja,

Vodstvo HNS-a te gotovo svi predstavnici klubova 2. Hrvatske nogometne lige, održali su 27. siječnja u Jastrebarskom plenarnu sjednicu klubova ovog prestižnog ranga nogometnog natjecanja, a iste je u Princess Centru ugostio Jaskanac Davorin Štetner, direktor Kreator TV-a.

Točno mjesec dana prije nego što će ponovno krenuti akcija na drugoligaškim travnjacima, na poziv direktora Kreator TV-a, vlasnika medijskih prava Druge HNL Jaskanca Davorina Štetnera, u kongresnom centru Princess u Jastrebarskom održana je plenarna sjednica Udruženja 2. HNL. Izuzetno konstruktivnoj sjednici prisustvovali su predstavnici klubova Druge HNL s izuzetkom Dugopolja, ali i sam vrh ovog prestižnog natjecanja: Izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja pri HNS-u, Ivančica Sudac, direktor svih reprezentacija, Zorislav Srebrić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca, Dušan Kukić, Povjerenik za suđenje, Ivan Košutić, član komisije Darko Cvitković, povjerenik natjecanja Druge HNL Ivica Šparavec te disciplinski sudac HNS-aKrešimir Vlajčević.

U ime Grada Jastrebarskog sudionike je pozdravio zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, koji im je ovom prilikom zaželio dobrodošlicu u naš Grad. Na sjednici su predstavnicima klubova pojašnjeni uvjeti licenciranja te pravila i propisi potrebni za natjecanje. Razgovaralo se i o delegiranjima službenih osoba na utakmicama Druge HNL, a predstavnike klubova zanimalo je može li se izmijeniti sustav tako da se zbog smanjenja putnih troškova delegiraju osobe iz blizine kluba domaćina. Posebna važna točka bila je i suradnja s Kreator TV-om koji od ove sezone izravno prenosi utakmice Druge HNL, a isti je u protekloj godini investirao preko 4 milijuna kuna u TV centar u Jastrebarskom.  Predstavnici televizije u vlasništvu mladog i ambicioznog Jaskanca Davorina Štetnera,  održali su i kratku prezentaciju realiziranog te prezentirali planove za naredni period kojima su okupljeni dali punu podršku, ali i izrazili veliko zadovoljstvo zbog velike gledanosti prijenosa utakmica i posebne emisije “Druga HNL” ponedjeljkom. 

"Drugoligaški nogomet dugi je niz godina bio u prikrajku i o njemu se nije dovoljno i kvalitetno govorilo. Ugovorom s Kreator TV-om i novim praćenjem Druge lige gledatelji su dobili priliku, što i brojke pokazuju, da vide kao se na drugoligaškim travnjacima igra dobar nogomet. Ovo je jedan pionirski pokušaj da se Druga liga na adekvatan način prezentira i meni se čini da je ovaj prvi dio sezone pokazao apsolutni uspjeh", istaknuo je Damir Vrbanović, Izvršni predsjednik HNS-a.

Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica i trenutačno prvoplasiranog kluba Druge HNL, smatra da je ovaj projekt važan iskorak za amaterski nogomet u Hrvatskoj: "Danas smo detektirali što je u ovoj godini bio veliki pomak, a to su svakako televizijski prijenosi i aktivnosti Kreator TV-a. Osobno mislim da je to jedan važan iskorak i za amaterski nogomet u Hrvatskoj, ali i za samu Drugu ligu."

Nakon vrlo pozitivnih kritika, ali i konstruktivnih prijedloga kako poboljšati suradnju Kreator TV-a s klubovima, zadovoljan je mogao biti i direktor Kreator Grupe Davorin Štetner: "Ideja da ugostimo ovakav skup je upravo ciljana s razlogom ovakve odličnom diskusije. Sretan sam što su se sastanku odazvali gotovo svi klubovi, vodstvo lige, ali i samo vodstvo HNS-a u jakom sastavu koje potvrđuje da im je izuzetno stalo do Druge HNL. Mnogo ulažemo u vlastitu infrastrukturu te svakog dana dižemo standarde na ovome projektu. Nogomet je najgledaniji sport, a jamčim vam da gledatelje interesira Druga HNL koja je nepravedno zapostavljena u većini medija. Ovaj projekt je tek na početku, laskaju nam pohvale, ali računamo tek na duge staze, još bolji rezultat te nastavak odlične suradnje s HNS-om."

Zadovoljni čelnici, vodstvo natjecanja Druge HNL i predstavnici klubova, s nestrpljenjem čekaju početak natjecanja koje se nastavlja 27. veljače utakmicama 19. kola. Pred drugoligašima je još 15 vrlo zanimljivih natjecateljskih kola u kojima će se tražiti putnik za najelitniji hrvatski rang nogometnog natjecanja, a praćenje istog na malim ekranima, omogućio je marljivi Kreator tim.

Komentirajte prvi

New Report

Close