Vrdoljak: Nikada nisam prijetio, a posebno ne obitelji

Autor: Poslovni.hr/H , 20. travanj 2018. u 10:41
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je u javnost iscurila vijest kako je potvrđena optužnica protiv predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka zbog prijetnji koje je 2015. kao ministar gospodarstva uputio hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću, Vrdoljak je na konferenciji za medije govorio o detaljima prijave.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško.

Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva.

Nakon informacije o optužnici Vrdoljak je na svom facebook profilu objavio da je "kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske", tražio odgovornost hrvatskog člana uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog "nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu".

"Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije", objavio je Vrdoljak u četvrtak predvečer.

Vrdoljak je jutro nakon objave o prijavi odmah sazvao konferenciju za medije: 

"Želim pojasniti stvari, u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću dokazati. Institucije su temelj demokratskog sustava. Prijavu odbacuje, nikada nisam prijetio, posebno obitelji, i meni je obitelj najveća vrijednost ", izjavio je Ivan Vrdoljak.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close