Vraća li se Damir Krstičević? Mogao bi zasjesti na čelo jedne od najprofitabilnijih javnih tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2021. u 12:26
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ako Adaniću još jednom produlje mandat na šest mjeseci, taman bi isteklo godinu dana, koliko Krstičević mora čekati prije nego može obavljati ovakvu funkciju, nakon ministarskog mandata.

Stjepanu Adaniću uskoro istječe privremeni šestomjesečni mandat na čelu Janafa. Vlada ipak još ne namjerava raspisati natječaj za novog predsjednika uprave ove državne tvrtke, nakon smjene Dragana Kovačevića zbog afere Janaf u kojoj je optužen da je primio 1,9 milijuna kuna mita.

Prema pisanju 24 sata, ovo bi se mjesto na čelu jedne od najprofitabilnijih javnih tvrtki moglo čuvati za bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića.

Ako Adaniću još jednom produlje mandat na šest mjeseci, taman bi isteklo godinu dana, koliko Krstičević mora čekati prije nego može obavljati ovakvu funkciju, nakon ministarskog mandata.

Krstičević trenutno koristi famoznu opciju “šest plus šest”, po kojem mu svi mi prvo šest mjeseci dajemo punu, a sljedećih pola godine pola negdašnje ministarske plaće.

“Ja sam vojnik i samo sam koncentriran na rad. Ništa me u tome ne može omesti i samo mi je na pameti Janaf. Sljedeći tjedan ćemo objaviti rezultate rada i ne mogu o tome prije govoriti pa Vas molim da mail uputite našem uredu za medije”, rekao je za 24sata privremeni predsjednik Uprave Stjepan Adanić.

Njemu mandat od šest mjeseci istječe krajem ožujka, a prema neslužbenim informacijama, Vlada će mu sljedeći tjedan produljiti ugovor na još pola godine.

Informacija da bi premijer Andrej Plenović htio na čelu Janafa vidjeti Damira Krstičevića već neko vrijeme kola među upućenima.

Krstičević je nakon smjene Kovačevića već jednom demantirao da preuzima ovu državnu tvrtku.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jedna od krupnih grešaka u redizajnu poslovnog je i ova- da ne možeš više direktno kliknuti gore i vidjeti članak

maskirni neboder je trebao biti u funkciji i biti profitabilan

poštovani,

mene interesira što je sa vojnim maskirnim neboderom na lokaciji ilica-selska. Na večer nema nikakvog svjetla a isto tako ni ujutro a obečali su da ćemo popiti kavicu u kafiću još prije koje godine dok je damir bio ministar

New Report

Close