Vozači, oprez! Policija je trenutno u opsežnoj akciji, prijete velike kazne

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2021. u 10:29
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju.

Danas od 7 sati ujutro pa do nedjelje do 7 sati policija na području cijele Hrvatske provodit će pojačani 24-satni nadzor sudionika u prometu na cestama usmjeren prvenstveno na sudionike pod utjecajem alkohola i droga, javlja Večernji list.

U provođenju aktivnosti koristit će se svi raspoloživi uređaji za alkotestiranje i testeri na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika. U akciji sudjeluju i sami građani, koji su dostavljali prijedloge lokacija za kontrole vozača, a koje su zatim dostavljene nadležnim policijskim postajama za uvrštavanje u planove postupanja.

PU zagrebačka podsjetila je i na kazne za vožnju u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droga. – Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 700,00 sve do 20.000,00 kuna, a za razinu alkohola iznad 1,5 g/kg propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu alkohola, droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina i to novčanom kaznom  od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana – navode u policiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close