Vojska se vraća u četiri hrvatska grada

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2017. u 08:27
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Raspoređuje se nešto više od 1000 profesionalnih vojnika, ali u planu je stvaranje i barem još toliko brojne tzv. razvrstane pričuve.

Tijekom ove i sljedeće godine u četiri hrvatska grada u kojima je zadnjih desetak godina bila rijetkost vidjeti uniformu hrvatskog vojnika te odore građani će viđati puno češće.

Odlukom ministra obrane Damira Krstičevića u Vukovar, Sinj, Varaždin i Ploče vraćaju se djelatne postrojbe hrvatskih Oružanih snaga. U objašnjenju se navodi potreba redefiniranja postojećeg operativnog rasporeda Hrvatske vojske i poziva se na kontekst “promjena sigurnosnog okružja”.

To bi značilo da su u MORH-u, u svjetlu aktualnih pomicanja snaga članica NATO-a i vojnika SAD-a prema svojim istočnim i granicama prema Rusiji, zaključili da i Hrvatska treba rasporediti dio vojske u granična područja.

Raspoređuje se nešto više od 1000 profesionalnih vojnika, ali u planu je stvaranje i barem još toliko brojne tzv. razvrstane pričuve. Te promjene provode se i zbog “poboljšanja kvalitete života, rada i obuke pripadnika OSRH te promicanja vojnog poziva”, piše Večernji list u izdanju od ponedjeljka.

Komentirajte prvi

New Report

Close