Vlasnicima smještaja za izbjeglice mjesečno do 3600 kuna

Autor: Marija Crnjak , 23. ožujak 2022. u 22:00
Odluka o naknadi je jučer donesena na sjednici Vlade/MATIJA HABLJAK/PIXSELL

Troškovi će se plaćati temeljem ugovora o najmu s Ministarstvom unutarnjih poslova (Ravnateljstvom civilne zaštite) koji će se sklapati na rok od šest mjeseci.

Vlada je u srijedu donijela Odluku o financiranju troškova stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, po kojoj će država do najviše 3600 kuna mjesečno isplaćivati vlasnicima koji svoje nekretnine ustupe za smještaj izbjeglica.

Troškovi će se plaćati temeljem ugovora o najmu s Ministarstvom unutarnjih poslova (Ravnateljstvom civilne zaštite) koji će se sklapati na rok od šest mjeseci, s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

Trošak korištenja stambene jedinice u pojedinačnom smještaju podmirivat će se vlasniku jednom mjesečno, a obuhvaćat će najam prostora i režije.

Novac će se osigurati u državnom proračunu u glavi Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, na poziciji Ravnateljstva za robne zalihe, naveo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Za provedbu odluke Vlada je zadužila MUP i ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a Ravnateljstvo civilne zaštite donijet će uputu za njezinu provedbu.

MUP će na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objaviti javni poziv za ustupanje stambenih jedinica za pojedinačni smještaj na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine.

Komentirajte prvi

New Report

Close