Vlada objavila nove cijene goriva koje vrijede od sutra

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2022. u 20:09
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom je ponovno za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, dok je plavi dizel ostao zamrznut.

“Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

Uredbom se definira i najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina (UNP, smjesa propan – butan za velike spremnike i za boce) na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kuna po kilogramu”, priopćeno je iz Vlade.

Nadalje, navodi se da je nova cijena benzina 10,49 kuna, što je 9 lipa jeftinije od dosadašnje cijene, a nova cijena dizela 12,19 kuna po litri, odnosno 10 lipa jeftinije nego dosad.

Komentirajte prvi

New Report

Close