Vlada na odlasku ubrzano zapošljava – raspisali natječaje za 200 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2016. u 09:21
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Osim u Saboru, aktualna je Vlada na odlasku raspisala natječaje za nova radna mjesta u brojnim drugim institucijama.

U samo četiri javne službe i servisa u ovom je trenutku otvoreno sedamdesetak natječaja za posao.

Radi se o Saboru, gdje se traže savjetnici, službenici u odjelu odnosa s javnošću, tajnici i knjižničari. U Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje traže pojačanje u regionalnim uredima.

>>Raspušteni Sabor zapošljava na neodređeno

Osim navedenih institucija, natječaji za posao aktualni su i u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, Agenciji za nvesticije i konkurentnost, ali i u zatvorskom sustavu, Državnom odvjetništvu i sudstvu.

Ministarstvo uprave inače je zaduženo za planiranje zapošljavanja u državnoj administraciji. Za iduću godinu plan zapošljavanja nisu donijeli, zbog raspada vlade, a prošlogodišnji je predviđao zapošljavanje 1040 djelatnika u ministarstvima, službama, uredima i raznim upravama, kao i uzimanje 170 službenika na određeno vrijeme. U tu kvotu nisu uračunata zapošljavanja u policiji, vojsci, sudstvu i raznim ustanovama i agencijama.

Zabrana zapošljavanja u državnoj administraciji, koju se, kako piše Slobodna Dalmacija, namjeravalo izbjeći koristivši priliku raspisivanja natječaja za posao u vrijeme Vlade na odlasku, ne odnosi se službe Sabora i Vlade, kao i na poslove privlačenja sredstava iz fondova Europske unije ako je osiguran novac za plaće novih zaposlenika. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Treba zaposlit rodbinu koja je sad zavrsila srednju skolu i nije upisala fakultet da imaju za dzeparac.

Nije to vlada to je raspuštena bagra koja zapošljava uhljebe

Karcinom društva.

New Report

Close